De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

dinsdag 14 november 2023

Nieuws:

Café Friescheveen komt weer op de markt. “Nog even geduld”

Door: Redactie

Het bekende Café Friescheveen aan de Meerweg in Haren staat te verpauperen en onlangs plaatste de Provincie er hekken omheen. Dat riep opnieuw de vraag op of de Provincie het pand weer op de markt gaat brengen, nadat men het als opslagruimte heeft gebruikt bij project ‘open verbinding’ naar het meer.

Heleen Slager van de Provincie geeft antwoord: “U weet dat de provincie Groningen sinds een aantal jaar eigenaar is van voormalig café Friescheveen. Tijdens de werkzaamheden aan de ecologische verbindingszone Meerweg werd het gebouw gebruikt als projectruimte. Nu de werkzaamheden klaar zijn, draagt de provincie Groningen het voormalige café graag over aan een nieuwe eigenaar. In samenwerking met de gemeente Groningen worden momenteel de voorwaarden voor overdracht van het gebouw en het omliggende terrein onderzocht. Dit onderzoek kost tijd. Nu het pand leegstaat, willen we onveilige situaties voorkomen. Daarom zijn op 8 november 2023 hekken rondom het gebouw geplaatst. Ook blijft er camerabewaking. We begrijpen dat de hekken afbreuk doen aan
het uitzicht, maar veiligheid staat voor ons voorop. Zodra we meer informatie hebben over de nieuwe bestemming van het voormalige café Friescheveen, dan zullen wij dit bekend maken.”


Archieffoto

5 reacties

MooidorpHaren zegt:

Krakers en creatievelingen, dit biedt kansen!

Whiskey zegt:

Verkoop het nu aub niet aan kappenburg
Loetje of dalenbout of andere grote horeca vastgoed ondernemers.
Please doe me een lol.
Houdt het bij een kleinschalig gezellig familie
Cafe restaurant.

Jma zegt:

Een heel mooi plaatje, het witte “voorhuis” met de monumentale bomen ervoor!
Dit deel behouden, lijkt me!
Een goed plan lijkt mij ook, om het softijs-loket weer te openen…….

InwonerVanHaren zegt:

Verkoop het aan de familie Dubois welke het na veel ellende moest verkopen. Voor een mooie prijs van 1 Euro en hele dikke excuses.

De Groot zegt:

Toch bijzonder, ze hebben het pand al 3 jaar en pas als het weer leeg is gaan ze nadenken over een volgende bestemming….

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief