De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 5 Maart, 2024

donderdag 30 november 2023

Nieuws:

Eigenaar Bloemen Mozaïek overleden

Door: Redactie

Op 28 november is Gerard Bolhuis overleden. Hij was oprichter(1998) en eigenaar van Bloemen Mozaïek in Haren.

Gerard Bolhuis was de zoon in een echte bloemenfamilie, die gelijknamige zaken runt in Groningen. Toen in 1998 de winkelstraat Brinkhorst werd opgeleverd was de komst van Gerard Bolhuis met zijn winkel zeer welkom.

De ondernemer kenmerkte zich door grote gedrevenheid en een kritisch oog voor alles wat er gebeurt in en rond een winkelcentrum. Hij had het hart op de tong. Nog onlangs vertelde hij in een interview waarom hij overtuigd lid was van de ondernemersvereniging in Haren: “omdat je samen meer kunt realiseren dan ieder voor zich”. Hij doelde concreet op evenementen in het dorp.

Zijn medewerkers in de Harense winkel duidde hij steevast aan met ’toppers’ en in een interview (2022) zei één van hen bij haar 25-jarig dienstverband dat haar werkgever haar vanaf dag 1 had betrokken bij het vak, waardoor zij kansen kreeg zich te ontwikkelen in haar werk. Gerard Bolhuis nam zijn ruimte met duidelijke meningen, maar gaf ook alle ruimte aan mensen met wie hij werkte.

In 2022 werd duidelijk hoe ziek hij was, maar niets wees erop dat hij daarin berustte. Hij werkte tijdens behandelingen gewoon door, behalve als het even echt niet kon. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet om zijn ziekte te overwinnen, maar moest capituleren. Niets voor hem, maar onvermijdelijk.

Gerard Bolhuis werd 61 jaar. De crematieplechtigheid is zaterdag 2 december 10.00 uur bij het Crematorium in Paddepoel.

 

4 reacties

Bert Rolf zegt:

Beste familie,
Heel erg dat Gerard zo ziek is geweest.
Ik was hem uit het oog verloren; we hadden een mooi contact via het basketbal bij GasTerra Flames/Donar.

Veel sterkte wens ik jullie,

Bert Rolf

Bas Verbaas zegt:

Heb jarenlang met Gerard opgetrokken als bloemist uit het westen van het land en ons sterk gemaakt voor de kleine bloemist in de grote bloemenwereld.
Ik ben hier echt door verrast en geschrokken.
Sterkte voor allemaal.

André van Kruijssen zegt:

Met Gerard verliezen we een groot strijder van de regionale marktplaats Eelde in het bijzonder. Gerard wilde de bloemist rechtstreeks toegang laten houden tot een breed en actueel assortiment mooie producten van de kweker. In het bijzonder streed Gerard om de marktplaats Eelde een goede toekomst te geven. Gerard was gepassioneerd, een netwerker met veel kennis en ervaring van onze sector. Gerard hield altijd contact. We gaan Gerard echt missen!

peter janmaat zegt:

Lieve familie gecondoleerd met dit grote verlies. Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Veel te jong afscheid moeten nemen. Gerard ken ik van de Zurel tijd. Ook erna heb ik hem nog gesproken.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ondervindt u overlast door uw buren?

Ga naar het Poll archief