De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 20 Juli, 2024

dinsdag 02 juli 2024

Nieuws:

Friescheveen eind juli in de verkoop (met update)

Door: Redactie

De Provincie Groningen gaat eind juli het voormalige café Friescheveen aan de Meerweg te koop zetten. Dat zegt woordvoerder Heleen Slager.

Slager: “De provincie is eigenaar van het pand, de gemeente bepaalt de bestemming. Er is een zogenaamd kavelpaspoort opgesteld, een inhoudelijke onderlegger dat we gaan gebruiken bij verkoop. Daar staat in wat de gebruiksvoorwaarden zijn. Het pand gaat eind juli in de verkoop.”

Verkoop betekent waarschijnlijk een einde aan de leegstand en verpaupering van het pand op deze toeristische route langs het Paterswoldsemeer en natuurgebied Friescheveen. Het huidige bestemming is ‘horeca’ en de gemeente moet dus bepalen of het deze bestemming gaat houden. We deden navraag bij de gemeente naar haar intenties. Zodra het antwoord binnen is, melden wij dat als update hier.

Update dinsdag: De gemeente Groningen laat weten dat het pand zijn huidige bestemming zal behouden, dat wil zeggen: bedrijfswoning en horeca.

1 reactie

Jan zegt:

….en daar moesten we twee en een half jaar op wachten, om te lezen dat de huidige bestemming behouden blijft? Een schande in het kwadraat! Provincie en gemeente: volledig vervreemd van de bewoners.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Op locatie Emmalaan (voorheen Van der Molen) moet 100% sociale woningbouw komen.

Ga naar het Poll archief