De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 24 Juli, 2024

dinsdag 07 mei 2024

Nieuws:

Gasleiding geraakt tijdens graafwerk glasvezel

Door: Redactie

Dinsdag om 9.00 uur rukten de hulpdiensten uit naar de Hildebrandlaan te Haren. Daar was een gasleiding geraakt tijdens graafwerk voor de aanleg van glasvezel en er is daardoor een gaslek ontstaan. Het gas kwam sissend omhoog.

De politie heeft de straat afgezet en vier woningen zijn ontruimd. Enexis is ter plaatse om het gaslek op te sporen en te dichten. De aanleg van glasvezel in Haren door KPN is in volle gang. Er wordt gegraven, maar in sommige situaties wordt ook ondergronds geboord. Of het in dit geval ging om graven of boren is niet bekend.

Foto’s: 112Groningen / Haren de Krant Sander Bolhuis4 reacties

inwonervanhren zegt:

vind het toch raar dat dit nog gebeurt aangezien bedrijven verplicht zijn een kaart aan te vragen waarop alle water en gasleidingen staan

Klaas zegt:

Ze hebben geen tijd om naar de kaart te kijken, gas erop met de kraan en schep.

Redactie zegt: Hebt u respect voor de mensen die dit werk doen? Weet u dat de werkwijze zoals u die beschrijft klopt, of is het een manier om mensen die dit werk doen te kijk te zetten?

Antoine zegt:

Theoretisch klopt het verhaal van inwoner, maar in de praktijk zijn niet alle leidingen geregistreerd. Vooral bij huisaansluitingen wil het nog wel eens misgaan.

https://www.kadaster.nl/producten/woning/klic-melding

Antoine zegt:

Ik kan alleen oordelen over de werkzaamheden in mijn eigen straat. Maar op basis van wat ik hier gezien heb, werken die mannen efficiënt en laten ze de boel netjes achter. Er is hier, voor zover ik weet, tot nu toe geen enkele schade aangericht.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Echt jammer dat Haren na de zomer haar bouwmarkt gaat verliezen.

Ga naar het Poll archief