De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 5 Maart, 2024

vrijdag 08 december 2023

Nieuws:

Glasvezel in Haren, Dilgtweg als eerste aan de beurt

Door: Redactie

In de gemeente Groningen is al veel glasvezel aangelegd. Vanaf volgende week wordt gestart met de aanleg hiervan in Haren. De werkzaamheden beginnen aan de Dilgtweg en Hemmenkamp. Als uw straat aan de beurt is, ontvangt u daarover bericht. De glasvezelkabels worden in de voetpaden en soms ook in het groen gelegd.

Hiervoor worden sleuven gegraven. Het herstel in de asfaltvoetpaden wordt gedaan met een zogenaamde halfverharding. Bij het maken van de keuze hiervoor is rekening gehouden met een duurzame oplossing. Halfverhard asfalt laat bijvoorbeeld water door. Ook is er rekening gehouden met het beheer en onderhoud en de toegankelijkheid van de stoepen.

10 reacties

inwonervanharen zegt:

Ik heb de werklui gezien in de stad. Mag toch hopen dat het beter er aan toegaat als daar. Heel veel buitenlandse mensen die nog niet eens Engels spreken. En ze gooiden lege blikjes en bekertjes gewoon bij mensen in de tuin. En parkeren de werkauto’s ook nog eens echt a-sociaal alsof zij de enigste zijn op de weg

Prat zegt:

Even bedenken wat is halfverharding en welke soort wordt hier bedoeld? Voor dat je het weet is het voor oudere mensen zeker met een rollator op de wandelpaden niet te doen en loopt iedereen op het fietspad of de weg.

Prat zegt:

Halfverharde voet-/wandelpaden. Dat lijkt leuk maar is het vaak niet. Zeker voor de oudere medemens met een rollator. Dan gaat iedereen weer op het fietspad of de rijweg lopen. Hoezo een verbetering?

Harry zegt:

@inwoner van Haren: Vervelend he al die werkende ‘buitenlandse’ mensen die geen engels spreken. Heeft u dan geprobeerd een gesprek aan te gaan? En ach gossie: ze gooiden allemaal blikjes bij mensen in de tuin. T’is wat. En dan ook hun werkwagens slecht parkeren. Foei.
@ prat: Er wonen (en wandelen) niet alleen maar Harenaars met rollaters. Altijd dat gezeur wanneer er weer eens iets wordt gedaan in Haren.
Ten slotte: wees blij dat we glasvezel gaan krijgen. Werd tijd. Het is bijna 2024.

Harenaar zegt:

@Harry: buitenlanders die geen Engels spreken heb ik geen probleem mee. Maar afval in tuinen gooien en auto’s hinderlijk parkeren zonder dat dat noodzakelijk is, vind ik asociaal. Jouw normen zijn blijkbaar anders.

Ben zegt:

@Harry,

Begrijp uw reactie niet helemaal. Wat er door Prat beschreven wordt is het iets dat steeds meer plaats vindt.
Mensen die op de staart lopen of het fietspad in de plaats van op het trottoir.
Het beschreven komt deels door de nieuwe open verharding. Deels door dat de heggen steeds meer trottoir innemen of zelf geheel in beslag hebben genomen omdat de bewoners zo sociaal zijn. Deels door autos die half of geheel de doorgang voor voetgangers versperren.

Het probleem is dat voetgangers op de rijbaan begeven je dit steeds meer ziet en het zo gewoon geworden is wordt dat mensen de oorzaak uit het oog zijn verloren tot het moment dat iemand dermate wordt aangereden. en dat dempt men de put als het kalf verdronken is.

Prat juist dit wil voorkomen met wat er beschreven wordt. Niet elke verbetering is een algehele vooruitgang.

Harry zegt:

@Harenaar: Heeft mevrouw zelf geconstateerd dat de tuinen helemaal zijn volgegooid met lege blikjes van die werkmensen? Is er niet wat overdreven in de reactie? En wat parkeren betreft: deze mensen zijn aan het werk en dan moet men soms een werkbus wat ‘hinderlijk’ wegzetten. Om dat nu direct asociaal te noemen vind ik veel te ver gaan. Dan zijn mijn normen maar anders. Ik vind het gezeur om niets.
@ Ben: Dus mensen worden door de halfverharding ‘gedwongen’ op straat te gaan lopen? In het stuk van Prat lees ik niets over heggen die het trottoir in beslag nemen.
Tenslotte: dit artikel ging over glasvezel. – meer niet.

Don zegt:

@Harry: Ach gossie Harry, heeft meneer zelf geconstateerd dat de blikjes niet gegooid werden door de werklui? Als het artikel volgens u alleen over glasvezel ging, waarom reageert u dan op alles eromheen wat er volgens u niks mee te maken heeft. Typisch gevalletje internetheld. Alles is gezeur om niets, behalve uw eigen mening. Die is relevant.

inwonervanHaren zegt:

@Harry, ik heb dit inderdaad zelf zien gebeuren. En waarom meteen de conclusie trekken dat ik een vrouw ben? ben dus een man.

Ik ben niet tegen buitenlanders, maar als je hier komt werken vind ik dat de opdrachtgever wel ervoor moet zorgen dat er minimaal een paar bij zijn de Engels kunnen zodat je er met klachten ze erop kan aanspreken. En ik vind het idd wel aso als jij blikjes bij iemand in de tuin gooit. Dus Harry als ik bij jou blikjes en afval ik je tuin gooi vind het dus geen probleem? Kom op zeg

Anna zegt:

Harry……wij hadden met de aanleg een gaslekkage en dan is het handig als je wel met tenminste 1 persoon kunt communiceren. Moesten s’avonds om 9 uur nog een paar uur het huis uit

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ondervindt u overlast door uw buren?

Ga naar het Poll archief