De krant die je leest van A tot Z
Zondag 16 Juni, 2024

maandag 11 september 2023

Nieuws:

Kinderfestival was weer een succes

Door: Redactie

Afgelopen zaterdag was er een derde editie van het wederom uitverkochte Kinderfestival Haren. Vanwege het succes van vorig jaar, met 1.250 verkochte tickets, besloot de organisatie dit jaar een programma te maken waardoor er ruim 1.500 bezoekers het festival konden komen bezoeken. Kinderen en hun (groot)ouders/verzorgers uit Haren en omgeving genoten in een zonovergoten Hortus Haren van een veelzijdig programma met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Het festival laat kinderen op een uitnodigende manier kennismaken met kunst, cultuur, natuur, techniek, muziek en sport. Naast Circus Santelli waren er ook voorstellingen van Krijt, Garage TDI, Marco Bonisimo, Boris de Slak en Wiebeltenen.

Voor alle kinderen
Naast de altijd populaire schmink en photobooth was er een veelzijdig aanbod aan workshops en activiteiten, in veel gevallen verzorgd door lokale aanbieders. Zo konden de kinderen onder andere een ‘takkenbeest’ knutselen in de knutselkeet, bouwen met plastic flessen, op een cajon leren spelen, zich verwonderen in het mobiele planetarium, schieten met pijl en boog, leren over superpowers in de natuur of een zelf meegebracht t-shirt bedrukken. Het Groninger Museum was er met hun mini-museum op wielen, het Forum en Boomker lazen voor en het Centrum voor Kunst en Cultuur ‘t Clockhuys in Haren verzorgde verschillende workshops. Ook was er een breed aanbod aan foodtrucks van (lokale) horeca aanbieders op het horecaplein. Het festival kiest er bewust voor om de entreeprijzen laag te houden en alle workshops en activiteiten gratis aan te bieden zodat het festival bereikbaar is voor alle kinderen. Ook voor die met ouders met een kleine beurs. Dit lukte dit jaar weer door sponsoren en de inzet van ruim 40 vrijwilligers.

Je talent ontdekken
Het kinderfestival Haren heeft als doel kinderen op een uitnodigende manier in aanraking te laten komen met kunst, cultuur, muziek en sport. En hoopt hiermee kinderen (en hun ouders of verzorgers) niet alleen een leuke dag te bezorgen maar ook te verleiden tot cultuurparticipatie in hun vrije tijd. Voorzitter van de organiserende stichting Douwe Zeldenrust is werkzaam in de culturele sector en zelf ook ouder van drie jonge kinderen. “We gunnen iedereen de magie van kunst en cultuur. Want de toevoeging van kunst en cultuur in het leven van kinderen is enorm waardevol: het geeft ze de kans om hun talenten en de wereld te ontdekken. En dat is iets waar je je hele leven wat aan hebt.”

6 reacties

Janny zegt:

Het was een fantastisch georganiseerd festival. Zoveel leuke, interessante, spannende dingen om te doen. En ook voor de volwassenen ruim voldoende aanbod.

Waldemar zegt:

Entreeprijs laag, maar wanneer je een drankje bestelt moet je € 1,50 extra betalen voor de plastic beker (kun je niet inleveren: geen statiegeld). Daardoor betaal je € 20,00 voor vijf glazen icetea. Wat een geldklopperij.

Antoine zegt:

@Waldemar: toe maar, 75 cent duurder dan de gemiddelde horecatent, maar dan op een van de mooiste plekken van Haren i.p.v. de Rijksstraatweg. Het moet niet gekker worden!

Jeroenkoja zegt:

Ik betaal met veel liefde 1,50 extra om de Hortus schoon te houden. Als de organisatie naast al het werk dat ze al doen ook nog eens al het plastic moeten opruimen gaan we volgend jaar 20 euro pp betalen. Neem lekker je eigen flesje drinken mee, hoef je ook niks te betalen. Of meld je aan als vrijwilliger en draag een oplossing aan, dan doe je iets constructiefs.

Ron zegt:

Waldemar, zie de beker als een mooi souvenir van een fantastisch festival. En vergeet niet om hem volgend jaar weer mee te nemen, want ik neem aan dat jouw kinderen zich zo goed vermaakt hebben dat ze graag nog een keer gaan…

Daarnaast was er voor iedereen gratis limonade en voor de kinderen zelfs gratis fruit!

Henk zegt:

Wat is dan het doel van die 1,50 euro? Je kunt hem niet inleveren, geen statiegeld. Hoe wordt de Hortus hier beter van? Als je wilt kun je die immers ook in de bosjes gooien. Of is het zo’n mooie beker die iedereen wil hebben. Ik was er niet bij trouwens.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Het wild-kort parkeren Rijksstraatweg in centrum stoort me niet.

Ga naar het Poll archief