De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

dinsdag 01 januari 2019

Nieuws:

Nog meer informatie over de miljoenen-tombola in Glimmen

Door: Redactie

Het nieuwe jaar als multimiljonair ingaan, het overkwam vijf inwoners van het Groningse Glimmen. Op hun postcode 9756 AK (Rijksstraatweg) is de grootste klapper van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro gevallen. Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen en Martijn Krabbé verrasten de winnaars vanavond met de bekende gouden envelop. De geldprijzen lopen uiteen van 2.714.388 euro tot 8.143.165 euro.

Juan en Grietje (onder) werden door Martijn Krabbé verrast met een cheque van 2.714.388 euro. Ze zijn sprakeloos: “Wat is dit spannend zeg! We zijn onlangs verhuisd en zitten midden in een verbouwing. We hebben nog een lot op ons oude adres gehouden, waardoor we nu dit geweldige bedrag winnen. Ongelooflijk!”

Brenda en Willem (foto onder) worden door Caroline Tensen verrast met eenzelfde cheque van 2.714.388 euro en reageren geëmotioneerd: “Dit is onvoorstelbaar! Wat is dit een geweldige verrassing. We zijn al vijftig jaar samen en onze grote droom is om met z’n tweeën een wereldreis te maken. Die droom komt nu uit. Geweldig!”

 

Foto’s: Roy Beusker Fotografie.

Hele dorp wint mee
De vijf hoofdwinnaars verdelen samen de helft van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro. Aangezien Glimmen slechts één postcodegebied kent, gaat de andere helft van de miljoenprijs naar álle andere inwoners van Glimmen die in de decembertrekking met de winnende cijfercombinatie 9756 meespelen met de Postcode Loterij.

Kanjerfeest vrijdag: hoogte van alle geldprijzen bekend
Aankomende vrijdag organiseert de Postcode Loterij in Glimmen het populaire Kanjerfeest. Daar onthult Gaston Starreveld welk bedrag de overige inwoners winnen per lot dat het hele jaar meespeelde. De Postcode Loterij laat de deelnemers nog weten hoe laat en waar het Kanjerfeest plaatsvindt. Bekend is al dat Jeroen van der Boom en Anita Meyer optreden.

Vijf miljoen aan andere grote geldprijzen uitgereikt door het hele land
Door heel Nederland werd op nieuwjaarsdag het glas nogmaals geheven, want de Postcode Loterij maakte vandaag ook de overige winnende postcodes bekend van grote geldprijzen: drie keer 1 miljoen euro en 20 keer een Buurt-Ton. Op www.postcodeloterij.nl staat een overzicht van de winnende postcodes.

De loterij
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

2 reacties

Zuchtje zegt:

Van harte gefeliciteerd! Ik vind het werkelijk SUPER dat de prijzen dit keer in de gemeente Groningen zijn gevallen!

2 januari 2019 om 17:46
Jan zegt:

Beste Hein

Bedankt voor alle informatie van de afgelopen 24 uur , op die manier bleef heel Glimmen goed op de hoogte.

2 januari 2019 om 21:16

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.