De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 21 Mei, 2024

vrijdag 10 november 2023

Nieuws:

Opinie: locatie Van der Molen/Mango is aan het verpauperen

Door: Redactie

Langs de Emmalaan in Haren ziet het er treurig uit. Niet alleen het Nesciohotel is verwaarloosd langs de entree van het dorp, ook verderop dreigt een vies hoekje.

Het Nesciohotel maakt een verwaarloosde indruk, maar de locatie vervult nu wél een maatschappelijke functie. Er worden vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht. De nieuwe eigenaren van het perceel hebben woningbouwplannen, maar blijven het voorlopig nog verhuren aan de gemeente. Heel anders is dat met de locatie honderd meter verderop, waar ooit Autobedrijf Van der Molen floreerde en later Mango Mobility. Sinds de brand in 2019, die het pand verwoestte, ligt het terrein braak. Niemand steekt er een hand naar uit. Het is de eigenaar, vastgoedbedrijf Aprisco in Assen kennelijk nog niet gelukt om hier voortvarend een ontwikkeling tot stand te brengen. Buren vinden het inmiddels geen gezicht: een plateau met een tegelvloer en een verbrande reclamezuil. Daar is sinds een maand een vreemde keet bij gekomen, die de ontwikkelaar in Assen even kwijt moest en in Haren heeft geparkeerd.

Navraag bij Aprisco naar de plannen levert wrevelige antwoorden op die als strekking hebben: zodra er iets te melden is hoort u het vanzelf. De toon is: het gaat u niets aan. Dat is natuurlijk het goede recht van een eigenaar, maar het is minder prettig als het gaat om een zichtlocatie langs de entree van een dorp. In een tijd van schaarste aan woonruimte zou het de ontwikkelaar sieren als die niet ging voor winstmaximalisatie, maar voor het vlot bouwen van woningen. Natuurlijk zal de gemeente dan ook moeten meewerken aan een snelle afhandeling van de bouwaanvragen. Een buurman die zich ook met vragen meldde bij Aprisco kreeg net als de krant nul op het rekest. Wij wachten dus maar weer af waartoe Aprisco in staat is in Haren.

7 reacties

bootleg zegt:

Wellicht eerst eens een hovenier de handel beetje laten fatsoeneren, dan ziet het er al een stuk beter uit.

Joke zegt:

ALDI ??

Roel zegt:

Na ruim vier jaren is de gemeente Groningen hier ook aan zet en partij in lijkt mij. Waar is de verantwoordelijk ambtenaar in dit verhaal? Laat die zijn rol ook nemen richting de eigenaar van de grond / projectontwikkelaar en eens wat druk op de ketel uitoefenen.

Antoine zegt:

Ik gok dat het in dit geval juist de ontwikkelaar is die druk uitoefent op de gemeente. Zal wel een wild plan hebben dat niet aan de vergunningseisen voldoet, en blijft op zijn handen zitten tot de gemeente zwicht. Deze tactiek wordt overal in het land toegepast.

WdH zegt:

Denk dat hier eerst nog wel een bodemsanering nodig is na die brand waarbij vaak verontreiniging met aromaten, minerale olie of asbest ontstaat. De gemeente neemt in principe geen bouwaanvragen in behandeling zolang de bodem (nog) niet geschikt is om te bebouwen, dus wellicht dat er hierom nog geen bouwvergunning en -activiteiten zijn. Het is speculeren, maar dat krijg je toch zonder verder openheid van zaken.

AdB zegt:

Het wordt vanzelf een mooi bos!

rolf zegt:

@joke er is al eerder geopperd om er een supermarkt te vestigen (ALDi of Lidl) maar ik meende dat of de Gemeente dit niet wou (ivm bestemmingaplan) of dat de omwonenden hier tegen gestemd hebben

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief