De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

vrijdag 17 maart 2023

Nieuws:

Oud-wethouder bespreekt het nieuws op eigen opinie-website

Door: Redactie

Oud-wethouder Michiel Verbeek uit Haren heeft al jaren een eigen website waarop hij lokaal, regionaal, landelijk en wereldnieuws voorziet van commentaar en duiding. Thema’s die geregeld voorbij komen zijn conflicten in de wereld, onderwijsvernieuwing en natuurlijk politiek.

Deze week publiceert Verbeek een analyse van de verkiezingsuitslag en daarbij is hij ook kritisch op uitspraken van zijn partijgenoot Sigrid Kaag van D66. Hieronder een uitsnede uit zijn recente opiniestuk, de rest staat te lezen op www.michielverbeek.nl

Verkiezingen

De Provinciale Staten verkiezingen van 15 maart 2023 hebben een klinkende overwinning laten zien voor Caroline van der Plas en haar BBB. Het toont de veerkracht en de kwetsbaarheid van onze democratie aan. Eén persoon kan het politieke landschap op z’n kop zetten. Pim Fortuyn, Geert Wilders en Thierry Baudet deden het eerder. De overwinning van Caroline van der Plas en haar BBB doet het nog weer beter dan de drie illustere voorgangers. In alle 12 provincies in Nederland is de BBB de grootste partij. In 9 van de 12 provincies is sprake van een meerdeheidsblok van BBB, VVD en CDA. De provincies gaan onherroepelijk rechtsom. Alleen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is er een kans voor de linkse partijen om aan het bestuur mee te doen. Alleen als de VVD daarin meegaat. Ondanks de forse afstraffing van de VVD en het CDA komen deze twee partijen steviger in het zadel, zowel in Den Haag als in de provincies. Deze twee verliezers in cijfers zijn twee winnaars in politieke macht en invloed. Deze onverwachte situatie moet vooral het CDA positief stemmen!

Lees verder op www.michielverbeek.nl

2 reacties

Pieter zegt:

Wat maakt nou het nieuws van Michiel Verbeek zo speciaal dat dat hier opgenomen moet worden? Er zijn toch talloze sites met meningen van mensen?

inwoner zegt:

@Pieter Het is toch al jaren bekend dat de hoofdredacteur bevriend is cq een zwak heeft voor deze van partij naar partij zwalkende ex economie docent / ex wethouder/ zelf benoemd wereldverbeteraar? Haren de krant is een gekleurd medium met in mijn ogen iets te veel advertorials (zonder dat het er bij staat) maar op zijn tijd toch ook prima nieuwsfeitjes. We nemen het op voetstuk zetten van oa deze man en andere zaken maar op de koop toe. We zijn trouwens ook niet verplicht Haren de krant te lezen, dus als u zich te veel gaat ergeren , kies een ander nieuwsblog.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief