De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 21 Mei, 2024

woensdag 08 mei 2024

Nieuws:

Restaurant De Kastanjehoeve Glimmen per direct dicht

Door: Redactie

Uitbater Jeroen Penninga heeft per direct het restaurant De Kastanjehoeve in Glimmen gesloten.

In een bericht aan vaste klanten laat hij weten dat er voor dit drastische besluit meer redenen zijn. Zo speelde de pandemie hem parten, maar hebben stijgende kosten en personeelsproblemen (tekort) hem tot sluiting genoodzaakt, zegt hij.

Penninga bedankt zijn vaste gasten voor hun trouwe komst en zegt warme herinneringen te bewaren aan zijn periode in Glimmen.

Het verhaal
In 2017 maakte Penninga, horecaondernemer uit Groningen, zijn opwachting in Glimmen. Hij zette de oude naam ‘Kastanjehoeve’ weer op de gevel en huurde het pand van drie investeerders uit het dorp, die de restaurantfunctie wensten te redden na sluiting van ‘De Bourgondiër’. In het begin van de pandemie, in 2020, schakelde Penninga snel en zette een patatwagen (foto) met gezonde snacks voor de deur om klanten te blijven bedienen. Er waren plannen voor een eigen moestuin aan de overzijde van de straat om zelf groenten te kweken voor de keuken. Wat er nu met het pand gaat gebeuren is niet bekend.

2 reacties

E.Kuiken zegt:

Jammer!!! Er is al zo weinig romantisch op horecagebied in deze regio

@inwondervanharen zegt:

Helaas de zoveelste in de Horeca die last heeft van combinatie hoge huurprijzen, Energiekosten, terug betalen Corona hulp en moeilijk aan personeel kunnen komen. Is niet de eerste horecazaak en zeker niet de laatste die hierdoor ten onder zal gaan

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief