De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 13 April, 2024

maandag 04 maart 2024

Nieuws:

Sfeer proeven bij waterscouts Midlaren kan op 9 maart

Door: Redactie

Waterscouting Nicolaasgroep uit Midlaren heeft afgelopen week met veel enthousiasme de aftrap gegeven van hun jongste speltak, de Dolfijnen. De eerste bijeenkomst, die afgelopen zaterdag plaatsvond, werd met groot succes ontvangen door de aanwezige ouders en hun kinderen.

Meer kinderen kunnen nog meedoen
Ondanks de veelbelovende start blijft de vereniging actief op zoek naar nieuwe avonturiers om deel te nemen aan hun waterscoutingprogramma. Vincent Kuiper, een van de vrijwilligers bij de Nicolaasgroep, benadrukt het belang van deelname aan dit programma: “Onze kennismakingsopkomsten zijn een leuk en goed programma om onze vereniging te leren kennen. Wij willen dat alle kinderen leren om te genieten van de natuur, maar ook om plezier te hebben op en rond het water. Daarnaast leren de kinderen ook waardevolle vaardigheden zoals samenwerken, zelfredzaamheid en respect voor de natuur.”

Wat zijn Dolfijnen?
De nieuwe groep, genaamd de Dolfijnen, zijn kinderen van 7 tot 11 jaar oud. Deze kinderen leren bij de vereniging zeilen in optimisten. Dit zijn kleine zeilbootjes ideaal voor kinderen om de eerste keer het water op te gaan. Het leuke van waterscouting is dat kinderen naast het zeilen ook een plek hebben waar ze zich thuis kunnen voelen en welkom zijn. Als de Dolfijnen in de winter niet aan het zeilen zijn, doen ze spelletjes, leren ze de zeiltheorie, gaan ze knutselen of doen ze nog een van de vele andere activiteiten. In de zomer wordt het zeilen afgewisseld met spelletjes, maar ook het bakken van broodjes bij een kampvuur hoort soms bij het programma!

De aankomende startdagen

Het volgende evenement staat gepland op 9 maart, gevolgd door een vervolg op 16 maart. Alle kinderen tussen 7 en 11 jaar oud zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze opwindende activiteiten. Het evenement zal plaatsvinden op het scoutingterrein van de Nicolaasgroep Midlaren, gelegen aan de Noordma 2. De vereniging benadrukt wel dat kinderen zich vooraf dienen aan te melden via de website, nicolaasgroep.nl/dolfijnen.

Voor meer informatie over de komende evenementen en hoe u kunt deelnemen, kunt u per e-mail contact opnemen met Vincent Kuiper via vincent.kuiper@nicolaasgroep.nl.

1 reactie

prat zegt:

Ik hoop dat de Nicolaasgroep nieuwe leden kan aantrekken want er gaat niets boven scouting( water/land)
In de buurt bestaat ook al sinds 1946 waterscouting groep Bestevaer voor meiden en jongens aan het Paterswoldsemeer.
Dit is te vinden op bestevaer.org

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief