De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 13 April, 2024

woensdag 28 februari 2024

Nieuws:

Stille aftocht van een Harense winkel

Door: Sales

Het briefje op de ruiten van Beans & Grapes aan het Raadhuisplein in Haren ziet er wat triest uit. De winkeldeur is op slot, want de zaak  is per direct gestopt.

De schrijver meldt twee redenen voor de stille aftocht: de winkel is  vanaf juni niet langer te huren voor hen en men kan ook geen goed personeel meer vinden om de zaak te runnen. De verkoop van wijnen, kazen en delicatessen vraagt kennis en vakmanschap en die zijn schaars. Daarom is men dus per direct gestopt.

Beans & Grapes opende de zaak in 2014 toen de beroemde delicatessenzaak Hein Post aan de Brinkhorst plotseling de deuren sloot wegens een dispuut met de verhuurder. In Haren was behoefte aan zo’n winkel en die leegte werd destijds door Beans & Grapes opgevuld.

De Groningse vestiging van deze winkel blijft open.

15 reacties

Antoine zegt:

Mooie plek voor een fitness! 😉

Angelique Wedda-Woldendorp zegt:

Wat ontzettend jammer! Het wekelijkse kopje koffie met mijn moeder op vrijdag was zo gezellig bij jullie. Met een bonbon en en klein glaasje water, waar zie je dat nog. En mijn lievelingskaas en al die andere mooie producten. Personeel altijd zo kundig (bij elk gerecht een ander, passend wijntje) en erg vriendelijk. Dat vind ik nou echt een gemis voor Haren. Bedankt voor alles!

Cora zegt:

Toch jammer dat ze weg gaan. Ik kwam er vaak voor wat extra boodschappen. Maar ik kan het wel begrijpen dat ze de winkel sluiten. De aanstaande bouw van Explorius zal de klanten nog eens extra doen verminderen. Nu de ALDI ook afhaakt wordt het nog meer leegstand in het centrum. De gemeente Groningen krijgt inmiddels nog maar ca 1,8 miljoen euro voor de grond in het centrum. En de winkels trekken steeds meer weg. Goh? hoe zou dat nou komen?

Ronald zegt:

Wat jammer! Hier vonden wij heerlijke kaas en wijnen en leuk personeel. Als dit vooral komt door een verhuurder, dan zou ik dit kwalijk van diegene vinden (die zijn eigen commercie op korte termijn (?) zwaarder weegt dan een dorpsbelang).

Marja zegt:

Erg jammer dat ze weg zijn. Zo stilletjes ook. Ik kwam er graag

Tom van Schendel zegt:

Ik kreeg niet de indruk dat de winkel geweldig draaide. En met alle respect, de prijzen waren in een aantal gevallen exorbitant. Dat red je zelfs in Haren niet.

Lodewijk zegt:

Tja, ik vermoed dat de Harenaars ook keuzes gaan maken en meer op de kleintjes letten. Niet iedereen kan het zich meer permitteren om voor kwaliteit te gaan.
Dat deze reden (omzetverlies) niet op dit amateuristische briefje omschreven staat getuigt niet van een proffesionele aanpak.

WdH zegt:

En wéér een leeg pand erbij in Haren! Het begint toch onderhand een trieste toestand te worden in het centrum van Haren. Betreffende vastgoedspeculanten denken allemaal dat ze de hoofdprijs kunnen vragen in het welvarende Haren, echter het imago van ‘het Wassenaar van het Noorden’ is al lang niet meer van toepassing. Koopkrachtdaling en veranderend consumentengedrag zijn ook hier aan de orde. Gevolg is leegstand en een minder aantrekkelijk winkelcentrum met alleen nog maar kledingwinkels, horeca en fitness centra.

Jeff zegt:

Beste Lodewijk,

Je begint met: “Ik vermoed”

Hou het dan ook bij een vermoeden, en ga niet raaskallen/ of “zeker weten” dat omzetverlies de doodsteek is.

Oh ja, en kijk nog eens naar je op een na laatste woord.. niet heel professioneel!

prat zegt:

Hallo Jeff
Fijn dat jij het beter weet. Maar is dit nu nodig als reactie?

van Heuveln zegt:

Gewoon erg jammer ! Teveel leegstand maakt dat een dorp doods aandoet en dat verdient Haren niet.
Het wordt voor de achterblijvende winkeliers steeds moeilijker, er zijn nl minder winkels om bv gezamenlijke activiteiten zoals bv Sint , kerstversiering etc op te brengen.
En nog een fitness erbij ?
Net als al die kapperszaken.
Geen gezellige etalages en ik verbaas me er over dat dat uit kan.

prat zegt:

Het is nu nog mogelijk om te onderhandelen met de eigenaren van de panden om het winkelcentrum te verkleinen. De daarbuiten vallende panden moeten worden verbouwd tot woning. Tegelijkertijd geen winkels toevoegen op het Raadhuisplein. Een mogelijkheid zou zijn vanaf rotonde Molenweg/Rijksstraatweg tot en met maximaal de Action. De Kerkstraat tot aan de begraafplaats en de Brinkhorst aansluiten richting de kerk. Zeker vanaf de ingang naar de parkeergarage. Dus alles achter de Hema die kant op. De Aldi niet toelaten op het raadhuisplein waardoor daar meer parkeren overblijft.

inwonervanharen zegt:

Sorry maar word het niet eens tijd de verhuurders aan te spreken en aan te pakken?
Ik hoor namelijk dat de nr 1 reden voor de leegstand by far is dat men veel te hoge huur vraagt, zeker als je ziet hoeveel aan energiekosten er nog overheen komt

Lodewijk zegt:

Beste Jeff, je hebt helemaal gelijk, proffesioneel heb ik niet goed geschreven. Bedankt voor de tip.

Rolf zegt:

Tja. Eens moet de Corona subsidie terugbetaald worden en dat wil/kan niet iedereen. Zal wel weer op het bordje van de belasting betaler terecht komen.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief