De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 20 februari, 2020

dinsdag 11 september 2018

Nieuws:

Verhuizing Brinkschool: Hoofdpijndossier in de dop

Door: Redactie

De wereld van lokale democratie is soms ingewikkeld. Een school aan de Oude Brinkweg is overbevolkt, een schoolgebouw aan de Rummerinkhof (200 meter verderop) staat leeg. Je zou zeggen dat de oplossing een inkoppertje is. In Haren niet.

De Brinkschool groeit als kool en moet met spoed extra ruimte hebben. Een verhuizing naar het leegstaande schoolgebouw aan de Rummerinkhof zou soelaas kunnen bieden, maar stuit op verzet. Met name een andere school aan de Rummerinkhof, de Peter Petersenschool, ziet de nieuwe buurman niet zitten. Of beter uitgedrukt: men ziet de verkeersstromen die de Brinkschool met zich zal meenemen niet zitten. Het gonst deze weken op beide scholen en veel mensen zeggen dat de Rummerinkhof en de kruising met de Oosterweg de nieuwe verkeersdruk niet zullen aankunnen. Om die reden verzetten zij zich tegen dit plan. In de Commissievergadering van 11 september zullen naar verwachting veel mensen inspreken om raadsleden te overtuigen dat ‘het niet kan’.

8 reacties

R. Leon zegt:

Meneer Verbeek en verkeer, het lijkt gewoon geen goede match…

11 september 2018 om 12:26
rene valkema zegt:

Waarom niet groep 6 t/m 8 naar het gebouw van de Linde. scheelt verkeersdrukte op het toch al overbelaste kruispunt oosterweg/Rummerinkhof. En het scheelt in de kosten.

11 september 2018 om 14:49
Hansje zegt:

Meneer Valkema, dan moet u de nieuwsbrief op de site van de Brinkschool even lezen wat de reden is dat zij dit voorstel hebben afgekeurd. En bovendien kun je het nu niet meer maken om alsnog in het oude gebouw van de Linde opnieuw een school te vestigen. Niet tegenover de leerlingen van de Linde die verplicht een andere school moesten kiezen. Enig idee hoeveel impact dit op de kinderen en de ouders van de Linde heeft gehad. Het zou voor hun heel fijn zijn als zij buiten deze discussie worden gehouden. De meeste leerlingen moeten nu immers ook een behoorlijk eind fietsen naar hun nieuwe school terwijl voor de meeste leerlingen de Linde om de hoek was.

11 september 2018 om 20:34
Margriet zegt:

Ik begrijp niet waarom De Linde leeg staat. Ik dacht de de Brinkschool jaren geleden al gefuseerd was met De Linde. De oplossing lijkt me ze simpel als wat… Hoef je toch geen hoofdpijn van te krijgen?

12 september 2018 om 07:29
Harenaar zegt:

Het idiote is dat dit probleem helemaal niet had hoeven ontstaan als de Brinkschool niet ongelimiteerd nieuwe leerlingen had aangenomen, maar had doorverwezen naar De Linde of De Wissel. Dan had De Linde gewoon open kunnen blijven en was er geen kostbare verhuizing nodig.
De Linde staat nu leeg en een aantal groepen van de Brinkschool zit nu in een deel van het gebouw aan de Rummerinkhof terwijl daar, als de plannen doorgaan, nog stevig verbouwd moet worden.

12 september 2018 om 08:47
Boze buurtbewoners zegt:

@Hansje, René Valkema noemt terecht het verkeerstechnisch aspect van het kruispunt Oosterweg. Wat denkt u wat dit nieuwe plan gaat betekenen voor de buurtbewoners en de verkeersveiligheid? We kregen indertijd met de opening van het Transferium met bijbehorende verplaatsing van de oprit naar de A28 ineens veel meer ontsluitingsverkeer uit de Oosterhaar door onze straten, het nieuwe Zernike College, de bouw van de Harenerholt zonder passende ontsluiting, een busroute, we hebben het allemaal ongevraagd voor onze kiezen gekregen. En nu ook nog de verplaatsing van een uitdijende Brinkschool? Dat kan er echt niet meer bij. Wij ervaren dagelijks ernstige overlast van het verkeer. Iets waarvoor de gemeente doof blijft en en alles wegwuift. Maar je hoeft hier alleen maar langs de straat te gaan staan om het de problemen te zien. In plaats van ze op te lossen worden ze dus met de verplaatsing van de school alleen maar verder vergroot. Daar passen wij voor. Dan rijst de overlast nog verder pan uit. En ook ik wil mijn kinderen graag elke dag weer veilig thuis zien komen, ook al hebben ze niet meer de basisschoolleeftijd.

12 september 2018 om 11:35
peter zegt:

Waarom wordt deze verhuizing behandeld in de gemeenteraad?

12 september 2018 om 11:46
Namens Ouders zegt:

Namens een groep bezorgde ouders van de Brinkschool het volgende. Gisteren bleek maar weer dat het Brinkschool en PPS op die locatie niet gewenst is.. Zeker niet in de huidige situatie. De PPS gaat op korte termijn ook uitbreiden en zal dan deels andere locatie moeten zoeken aldus het huidige plan. Van de kinderen die er nu al zitten van de Brinkschool wordt gezegd dat zij tijdens verbouwing weg moeten als er te veel lawaai is… Dan zouden de kinderen van de Brinkschool naar de Linde moeten.. Vreemd dat dat dan niet direct het geval is. HAd ook 41.000 verbouwingskosten gescheeld. Want ondanks dat dit uit potje achterstallig onderhoud kwam volgens de wethouder blijft het 41.000 euro weggegooid geld. Wij als ouders zijn nooit bij de tijdelijke huisvesting betrokken. Er is door de schooldirectie een levensgevaarlijke en zoals de PvdA gisteren aangaf een schrikbarende uitgeklede en lelijke schoolomgeving gecreerd met als hoofdreden dat ze dan de locatie geclaimd hebben voor nieuwbouw/verbouw. Het lijkt of we te maken hebben met een commerciele instelling .. Het welzijn, de veiligheid en het schoolplezier van de leerlingen wordt door Stichting Baasis volledig genegeerd. Wij zijn niet tegen huisvesting van nieuwe Brinkschool op deze locatie mits er sprake is van goede verkeersaanpassingen en rekening wordt gehouden met wensen PPS. Wij zijn wel tegen de huidige situatie.. Waarbij kinderen samen met Carexbewoners in een soort van kraakpand zitten en daar alleen kunnen komen over gevaarlijke toegangswegen.

12 september 2018 om 14:21

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.