De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 21 Mei, 2024

woensdag 13 september 2023

Nieuws:

Werken aan de weg in Haren. Wat staat er gepland?

Door: Redactie

In Haren staan een paar belangrijke klussen aan de weg op stapel. Deze worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Een bloemlezing voor de komende maanden:

Meerweg
Het bestaande asfalt op de hoofdrijbaan wordt vervangen. En de afwatering wordt verbeterd. Er zijn twee weekenden voor uitgetrokken, men wil in het weekend van 29 september beginnen. De werkzaamheden worden van 19.00 uur tot 06.00 ‘s ochtend uitgevoerd. Overdag kan het verkeer er gewoon langs, er gelden wel snelheidsbeperkende maatregelen.
Update: Het gaat om het tweede deel van de Meerweg, ten westen van het Noordwillemskanaal.

Middelhorsterweg
Daar begint men dit najaar met asfalteren en er worden in overleg met bewoners een aantal verkeersvoorzieningen getroffen (o.a. verkeersdrempels).

Vondellaan
Aan de Vondellaan en de Nesciolaan is Enexis momenteel bezig met het vervangen van de oude gietijzeren gasleidingen. Het verkeer wordt omgeleid via de Emmalaan en de Rijksstraatweg en via de Korte Dreef en Westerse Drift. Deze laatste is ook ingesteld voor hulpdiensten en bereikbaarheid van Woonzorgcentrum de Zonnehof.

Parallelweg Glimmen
Een deel van de weg langs het spoor wordt opnieuw bestraat. De werkzaamheden zijn reeds begonnen.

11 reacties

Antoine zegt:

Redactie: welk deel van de Meerweg? In het dorp of langs het meer? Gezien de nachtelijke tijden, vermoed ik het laatste. Overigens komt de Meerweg tussen Westerse Drift en Nesciolaan begin 2024 nog aan de beurt.

Geert van Veen zegt:

Het is allemaal weer prachtig aan de meerweg.
Maar de bewoners weten weer van niks, van hoe en wat. Zelfs nog geen oordopjes ontvangen.
Los van het feit dat de afspraken toen gemaakt zijn met de gemeente Haren. De bewoners kant gelijk zou worden ingericht als het al eerder gedane stuk van de meerweg (horeca gedeelte met Boulevard uitstraling), dat men daar niks meer van weet!
Zo zie je maar weer.
G van Veen.

ABB zegt:

Slaan we niet wat door met verkeersdrempels?!?
Prima, maar bouw ze zo dat als je met 30 er over gaat geen last hebt en bij 40 wordt afgestraft. Kijk nou naar de lokveenweg. Daar moet je stapvoets over heen, compleet flauwekul. Of zie ik dat verkeerd ? Leuk die constant optrekkende auto’s voor je deur. Echt kolder.

HPF zegt:

@ABB, misschien zijn de drempels in de Lokveenweg er wel gekomen op verzoek van de bewoners omdat ze last hebben van sluipverkeer. Verkeer dat vermoedelijk vooral vanuit Oosterhaar naar de A28-zuid wil. De door de gemeente beoogde route voor dit verkeer (Molenweg, Vondellaan) is wel om, maar bijna zonder drempels. Die route neem ik ook niet. Kennelijk zijn de drempels aan de Lokveenweg voor mij nog niet hoog genoeg…

Hans zegt:

Drempels zijn inderdaad belachelijk.
Alles in de maatschappij moet snel snel. Maar t verkeer wordt alleen maar langzamer.
Beter terug naar aparte fietspaden en alles weer minimaal 50 maken.

Jan| zegt:

Drempels aan de Vondellaan zou zeker wel een oplossing zijn, daar wordt echt hard gereden, soms wel meer dan 80 km. En aangezien ze daar nu toch bezig zijn gelijk doorpakken zou ik zeggen.
Het werkt op de Emmalaan en de rest van Haren ook.
Hans en die ABB figuren, zijn van die typische nimby’s, zolang ze er zelf maar geen last van hebben.

Bert zegt:

Ik vindt dat Haren auto onvriendelijk wordt. Hou is op met die drempels. Kost je gewoon een auto. En dan de Emmalaan. Dat dat nog steeds goed gaat vindt ik verwonderlijk. Ga maar terug de oude tijd in. Gewoon fietspaden en waar je weer 50 mag. Net zoals centrum vindt ik ook een puinhoop. En dan al die rotondes. Moesten gemaakt worden omdat het niks koste. Europees geld. Had toendertijd de Gemeente Haren een Dame voor aangenomen. Als ik het goed heb mevrouw Swart? Die moest alles uitzoeken drempels en rotondes. En met die ellende zitten we nu. Auto onvriendelijk en fiets vriendelijk. Dat staat bovenaan schijnbaar.

Henk zegt:

@Ben – de automobilisten maken het zelf onvriendelijk

willy zegt:

De Parallelweg in Glimmen is nu afgesloten vanaf de Zuidlaarderweg
tot spoorwegovergang Oude Schoolweg. Dit is voor herinrichting v.d. weg.
Daarna gaan ze verder vanaf de Oude Schoolweg richting Meidoornlaan.
De gehele aanpak duurt tot vr. 6 okt. 16 uur.

ABB zegt:

Beste JanI
wellicht zou een cursus begrijpend lezen niet verkeerd zijn. Ik zal het nog een keer voor je uitleggen wat er staat.
ABB is voor verkeersdrempels, maar, bouw deze zo dat je er met 30 km per uur over heen kunt, en alles daarboven dat je dan met je hoofd tegen het plafond van je auto zit. Snap je? Zo niet sta ik altijd open voor een dialoog. Lijkt me leerzaam voor beide, zo had ik nog nooit van een Nimby gehoord, maar lang leve Google die mij op weg hielp, zonder drempels overigens.
M vr gr AnneBart Bolt ( mijn volledige naam)

Hilvert zegt:

AnneBart en anderen,
de drempels in de Lokveenweg zijn prima met 30 km te nemen.
Het gaat er om dat er langzamer gereden wordt.
Dat er in de Middelhorsterweg remmende maatregelen worden genomen is niet verkeerd. Er wordt regelmatig tot 100 km gereden. En dat met gelijkwaardige kruisingen. En als je niet aan een doorgaande weg woont, is het misschien allemaal heel vervelend. Maar als er (kleine) kinderen aan het verkeer deelnemen is het wel wenselijk.
Nimby’s was voor mij ook nieuw, maar ze lijken wel heel toepasselijk hier.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief