De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

woensdag 31 januari 2024

Nieuws:

Zo gaat de nieuwe Brinkschool er uitzien

Door: Redactie

In samenwerking met OBS Brinkschool en Stichting Kinderopvang Haren, wordt momenteel door de gemeente de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor een nieuw integraal kindcentrum (IKC Rummerinkhof) aan de Rummerinkhof 8 in Haren. De omgevingsvergunning is definitief.

De gemeenteraad van de gemeente Groningen behandelt het realisatiekrediet voor IKC Rummerinkhof in juni 2024. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten na de zomervakantie 2024. Om ruimte te maken voor het nieuwe IKC Rummerinkhof wordt het oude schoolgebouw (voormalig Zernike Junior College) gesloopt. Als alles volgens plan verloopt kan het nieuwe IKC Rummerinkhof in de eerste helft van 2026 in gebruik worden genomen.

De Brinkschool maakt nu nog gebruik van het oude Zernike schoolgebouw voor de tijdelijke huisvesting van acht bovenbouw groepen (5 t/m 8). SKH verzorgt er de buitenschoolse opvang. Vanaf de zomervakantie 2024 gaan de bovenbouw groepen van de Brinkschool en SKH, voor de duur van de bouwperiode, tijdelijk gebruik maken van de voormalige basisschool De Linde aan de Hertenlaan 21 te Haren. De onderbouw groepen (1 t/m 4) blijven tijdens de bouwperiode op de locatie Oude Brinkweg. Om de acht bovenbouw groepen van de Brinkschool bij elkaar te huisvesten aan de Hertenlaan 21 is een extra tijdelijk lokaal nodig. Uitgangspunt is dat het extra tijdelijke lokaal na gebruik door de Brinkschool weer wordt verwijderd.

Foto’s Gemeente Groningen

8 reacties

willy zegt:

De omgeving van het gebouw? Steen en beton, zelfs op het schoolplein. wat zal dat een hitte geven in de zomer.
En je mag toch hopen, dat er tenminste plantjes op het dak komen (o.a. opvang regenwater).
En hoe met het riool?
Het geheel ziet er helemaal niet kindvriendelijk uit.
De gemeente geeft zelf subsidie voor groene schoolpleinen en tegels eruit, dit hier op
de tekening staat er haaks op.
Verandering kan nu en misschien niet meer als het gebouw er staat.

Pieter Bouwman zegt:

Wat een Eerste-wereld-gezeur van mevrouw Willy over plantjes op het dak, riool en stoeptegels! De “oude Brinkschool” had ook geen plantjes op het dak of een oerwoud op het plein, komt bij dat een school moet gaan om goed onderwijs in een veilige omgeving, dat zal het ongetwijfeld gaan worden. Kortom, ga zo door Gemeente Groningen! Met vriendelijke groeten, een oud-leerling van deze school periode 1985-1991.

willy zegt:

Vandaag behandelt de gemeenteraad tussen 18.30 en 20.00 uur de zandwegen
en de klachten daarover.
Ook de Rummerinkhof komt ter sprake. Het begin v.h. pad v.d. voormalige
Blauwe Ruiter vereniging is verhard en verbreed.
Online te volgen: https://gemeenteraad.groningen.nl/Vergaderingen/Politieke-woensdag-Dag-agenda/2024/7-februari/10:00/Nota-Zandwegen-wensen-bedenkingen-colllegebrief-17-1-24

cees zegt:

Beetje vreemd om de karakteristieke Brinkschool te vergelijken met zo een moderne architectenfantasie die als een massief blok met enkele bloembakjes en natuurlijk nog eens een verdieping er op totaal niet past in wat eerder een bescheiden en eeuwenoude groene omgeving was. Terwille van op zich goede intensies om functies te combineren worden allerlei andere voornemens maar even niet serieus genomen. Er zijn nauwelijks restricties voor toename verkeer, houtwallen van 200 jaar oud krijgen te maken met sloop en bouwverkeer en huidige omgeving heeft al te lijden onder wild parkeren, uit S U V dumpen van van kinderen die geen boodschap hebben aan parkeerverboden. Alleen nieuwbouw DHE wordt met fluwele handschoenen behandeld en mag geen enkele nadelige gevolgen ondervinden, hoewel het gros van de kinderen er vandaan komt.
Er was toch zoiets als natuurinclusief bouwen ? Aandacht voor klimaat en water ?
Stadse fratsen en met dank om oud chagerijn nog toe te willen laten.

Els Lobach zegt:

En de oude Brinkschool aan de Oude Brinkweg in Haren wat gaat daarmee gebeuren? En de nieuwe Brinkschool gaat dat wat parkeren betreft wel toegankelijk worden om er te parkeren? Want de Zernike Junior college is een verstopte schoolgebouw.

willy zegt:

In 2019 was er een advies het oorspronkelijke gebouw v.d. Brinkschool (1947) monumentenstatus te geven.
https://gemeenteraad.groningen.nl/Documenten/Bijlage-3-MEMO-bijlage-2-rapportage-cultuurhistorische-waarde.pdf

inwonervanharen zegt:

Ik zag dat de rummerinkhof weer ter sprake kwam. Ik mag toch ook hopen dat er dan eindelijk eens gaat worden ingegrepen bij de doorgang oosterweg/rummerinkhof/kromme elleboog. Anders zie ik het gebeuren dat er veel scholieren aangereden gaan worden!! Het probleem is dat veel automobilisten te hard over de oosterweg en kromme elleboog rijden (vaak 50 of harder terwijl er hier 30 km per uur geld) en men ook niet lijkt te beseffen dat verkeer uit de doorgang van rechts komt en voorrang heeft (vooral de auto’s die de fietsers hier geen voorrang geven en gewoon doorrijden van de Oosterweg de bocht door de kromme elleboog op)

willy zegt:

5 juni is de vergadering (16.30-17.00 uur), live te zien. De bedoeling is een school + gymzaal,
(met mogelijkheden voor sportverenigingen)
Het verkeersbesluit en de omgevingsvergunning zijn nu definitief.
De huidige Brinkschool blijft voor tijdelijke huisvesting.
https://gemeenteraad.groningen.nl/Vergaderingen/Politieke-woensdag-Dag-agenda/2024/05-juni/10:00/Nieuwbouw-OBS-Brinkschool-en-fietsstraat-Rummerinkhof-in-Haren-raadsvoorstel-17-4-24/Nieuwbouw-OBS-Brinkschool-en-fietsstraat-Rummerinkhof-in-Haren-1.pdf

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief