De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

donderdag 24 december 2009

Nieuws:

Actie ‘Hart onder de riem’ voor werkers in de nacht

Door: Redactie

Haren de Krant wil u graag in de gelegenheid stellen uw waardering uit te spreken voor de ‘werkers in de nacht’, zoals mensen die werkzaam zijn in de zorg, sneeuwruimdienst, doktersdiensten, politie, brandweer, ambulance, hulpverlening, horeca e.d.

Zij werken niet alleen in de nacht, maar ook tijdens de kerstdagen en in de nacht van oudjaar. Maak gebruik van de reactieknop onder dit bericht, zeg waarom u hen waardeert, zodat de ‘werkers in de nacht’  zich gesteund weten door u en vele anderen.

Reageer onder dit bericht en zeg waarom u de 'werkers in de nacht' waardeert.

11 reacties

gerry koops zegt:

wat moeten wij zonder die mensen.
alle lof.

24 december 2009 om 21:50
Margriet zegt:

Alle werkers in de nacht, sterkte gewenst!
Rij voorzichtig! Het wordt glad.

24 december 2009 om 22:45
koos zegt:

word er ook waardering uitgesproken voor de mensen die overdag werken in normale situaties?Ik vind dit erg kinderachtig van de redactie. Iedereen doet zijn werk, en daar kiest menig persoon zelf voor, in wat voor situatie dan ook. daarnaast krijgen deze mensen er ook voor betaald ( nachttoeslagen,etc.), waarom dan deze mensen een hart onder de riem steken door zo’n bericht te plaatsen ? iedereen die werkt doet wat voor de samenleving, niet alleen de mensen die met een feestdag, ’s nachts of met slecht weer aan het werk zijn. Bedank dan heel werkend nederland!!!

24 december 2009 om 22:51
Anna zegt:

Koos, ik vind het kinderachtig dat jij zo reageert. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen werken op momenten dat jij thuis zit, weekend, ´s avonds, ´s nachts, met Kerst of Oud en Nieuw. En het extra geld dat je ervoor krijgt, maakt niet alles goed. Helemaal niet nadat de Belastingdienst nog een greep gedaan heeft… Het is belastend voor jezelf en je gezin. Sterker nog, het grijpt enorm in op je gezinsleven. Mijn man is arts en ik heb in de afgelopen jaren geregeld alleen gezeten met Kerst, Oud en Nieuw en andere dagen waarop we het liefst met het gezin samen zouden zijn. Zo kwam 9 jaar geleden ons couveusekind de dag voor Kerst eindelijk thuis uit het ziekenhuis, een moment waar we weken naar hadden uitgekeken. Maar mijn man had met Kerst beide dagen dienst en was dus weg. Dan is het toch wel even heel erg slikken, en meer ….

25 december 2009 om 11:15
koos zegt:

@anna,
weet je man vantevoren niet dat als hij arts word dat hij dan op onregelmatige tijden moet werken??? inderdaad is dat niet altijd leuk voor de naasten om je heen. Als ik overdag werk,denken de mensen die ’s nachts gewerkt hebben ook aan ons?
vreemd, ik heb zelf ook onregelmatig gewerkt, en heb er in mijn gezinssituatie nooit problemen mee gehad,omdat ik het allemaal in goed overleg kon doen, de kinderen, en ook mijn vrouw heeft hier geen hinder van ondervonden. Kortom, als je bepaald werk kiest, en dit in je gezinssituatie goed kan overleggen, vind ik dit dit geen excuus. Ik blijf bij mijn mening van mijn vorige post.

25 december 2009 om 22:06
Pietje zegt:

Zo is het Anna !
Groet een Brandweerman…

25 december 2009 om 22:13
frank zegt:

Sorry hoor ik ben het met Koos eens, ik ga elke dag half 8 naar mijn werk en kom om 18.30 uur thuis waar hebben we het over ieder zijn vak

25 december 2009 om 23:01
Anna zegt:

Ja hoor. Dat weet je vantevoren als je hiervoor kiest. Maar dat maakt het nog niet minder zwaar of belastend. Iemand die zelf niet hoeft te werken met de feestdagen of ’s nachts of in de weekenden kan zich niet voorstellen hoe groot het impact is op het prive-leven. Het is ook biologisch gezien niet te vergelijken. Het is bewezen dat regelmatig ’s nachts werken niet goed is voor het lichaam. Zeker als je werkweken zo’n 70 uur omvatten. En dat is iets waar hij nooit voor gekozen heeft. Dat is in de loop der jaren ontstaan door de wijziging in het zorgstelsel, de toegenomen bemoeizucht van verzekeraars, maar bovenal de vergrijzing. Hij probeert zijn werk zo goed mogelijk te doen en meer dan dat. En dan is het fijn dat mensen dit ook op een andere manier waarderen dan via de betaling van de rekening. En dan in aanvulling daarop: dat is van veel meer betekenis dan de geldelijke vergoeding. Want je kiest voor dit beroep omdat je mensen wilt helpen. En wat is er mooier dan dit met een goed resultaat te kunnen doen en te zien hoeveel dit voor je patient betekent. Dit geldt overigens ook voor andere beroepen zoals brandweerman, politie-agent, ambulancepersoneel etc. Laten we blij zijn dat er mensen zijn die deze offers in hun prive-leven willen brengen. Daar profiteert de hele samenleving van.

26 december 2009 om 09:40
Roelie Kwant zegt:

Tjonge jonge KLEUTERS!!!! Tis Kerst…vrede op aarde??

26 december 2009 om 21:23
.::OSH::. zegt:

wat een slecht onderwerp…..

27 december 2009 om 01:53
joed zegt:

Oké, Koos en Frank: respect! Gewéldig, ik ben trots op jullie. Héél knap dat jullie, net als ik, zo vroeg uit je bedje komen om overdag te werken. Maar iets meer respect voor alle mensen die (bijvoorbeeld) ‘snachts zorgen dat de wegen gestrooid zijn na een nacht zodat ik om 7 uur de deur uit kan zonder uit te glijden. Heel erg bedankt harde nacht-werkers! (en Koos en Frank natuurlijk ook voor ik-wet-niet-wat-jullie-doen..)

27 december 2009 om 21:15

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief