De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

Over ons

FIJN DAT U ONS WILT LEREN KENNEN!
Dank voor uw belangstelling. Wij geloven in lokale journalistiek als bindmiddel en kritische volger van lokaal nieuws. Haren de Krant is de echte leeskrant van Haren en omstreken. De krant is sinds 1995 een mix van nieuwsbrenger en ontmoetingsplaats. De website, dagelijks gevoed met actueel nieuws uit Haren en omgeving, trekt per maand ruim 50.000 bezoekers (per dag gemiddeld 1600 bezoekers met uitschieters naar 2200).  Tips voor de redactie zijn altijd welkom (zie deadlines hieronder). Mailadres:  redactie@harendekrant.nl


Hein Bloemink, redacteur/uitgever

 

DEADLINES REDACTIE 2024 10.00 uur
De krant verschijnt een week na de genoemde deadlines.

Januari
Redactie:  17-1       
Februari
Redactie:  21-2       
Maart
Redactie:  20-3      
April
Redactie:  17-4      
Mei
Redactie:  22-5
Juni
Redactie:  19-6
Augustus
Redactie:  21-8
September
Redactie:  18-9
Oktober
Redactie:  16-10
November
Redactie:  13-11
December
Redactie:  11-12       

ACHTERGROND VAN DE KRANT
Deze krant is ontstaan uit passie voor Haren. Lees hoe dat ging HIER. In 1995 was het reclamebureau Adfo Media (later Adfo Movere geheten) dat het initiatief nam voor een positieve Harense krant. Al snel bleken zowel lezers als adverteerders gecharmeerd van de uitstraling van Haren de Krant.

Hein Bloemink (1961), geboren en getogen Harenaar, maakte vanaf de eerste uitgave de redactie en wordt tegenwoordig ondersteund door een assistent-verslaggever. In 1999 kwam Haren de Krant geheel in handen van Close-Up Publishers, die nog steeds de uitgever is en de krant heeft uitgebouwd.

De verschijningsfrequentie is opgevoerd tot 11 keer per jaar, omdat adverteerders en lezers daarop aandrongen. De positieve en prikkelende redactieformule is ongewijzigd. Met onze verhalen willen wij lezers raken in het hart. Politiek wordt in onze krant zo mogelijk ontrafeld en waar nodig ontmaskerd, verhalen en belevenissen van ‘gewone dorpsgenoten’ staan centraal. Zware actuele thema’s worden soms keihard en kritisch in onze krant gepubliceerd, weinig onderwerpen zijn onbespreekbaar. Nieuws over Harense bedrijven vinden wij interessant nieuws, zodra er een persoonlijke sfeer in wordt gebracht.

Leer de krant kennen in deze reportage van 4 minuten:
https://www.youtube.com/watch?v=76DrDtrXQas

ADVERTORIALS OP ONZE WEBSITE
Onze website wordt bekostigd door advertenties (net als de papieren krant). De advertenties op onze homepage ziet u op verschillende plaatsen verschijnen. De advertorials herkent u aan de titel ‘Ingezonden Artikel’. Die artikelen zijn niet door de redactie geschreven, maar komen van het promotiebureau 24webvertising en bevatten hyperlinks. Die artikelen leveren hun financiële bijdrage aan onze website, die gratis en zonder inlog is te volgen. Daar zijn we blij mee.

ADVERTENTIE- EN TEKSTSERVICE
Wij zijn u graag van dienst bij uw reclame-campagne. Bij onze tarieven zit de vormgeving door onze ontwerpstudio inbegrepen. Ook op het gebied van concept en teksten zijn wij onze adverteerders kosteloos van dienst. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat het ons aller belang is dat u respons krijgt op uw campagne.

WEBSITE
De website van Haren de Krant trekt 1600-2200 bezoekers per dag  ( plm. 50.000 per maand). U kunt onder hun aandacht komen op twee manieren:

1. Het plaatsen van een banner rechts in beeld (u deelt de bannerplaats met maximaal vier anderen, die bij toerbeurt in beeld zijn). Kijk voor het plaatsen van een bannercampagne, neem contact op met: https://24webvertising.nl/

2.Het plaatsen van een Uitgelicht Bericht op de homepage. Dat is een bericht dat een week lang blijft staan met foto op de homepage. U kunt daarbij een eindeloze tekst aanleveren.
Een Uitgelicht Bericht kost 75,00 ex. BTW per week. U kunt deze bestellen door te mailen aan: advertenties@harendekrant.nl

WAT BETEKENT ‘ALGEMEEN INFORMATIEF’ OP ONZE WEBSITE?
Als u een artikel leest onder de kop ‘algemeen informatief’ dan betreft dit een advertorial.  Dat is betaalde content, die wij nodig hebben om onze website in de lucht te houden.  De teksten zijn niet geschreven door de redactie en hebben bijna nooit een direct raakvlak met Haren.

Waar wordt de krant verspreid?
De krant wordt in de plaats Haren bezorgd op alle adressen met en zonder brievenbusstickers (met uitzondering van NEE-NEE). Buiten Haren wordt de krant alleen bezorgd in brievenbussen zonder sticker.

De plaatsen van verspreiding:
Haren, Glimmen, Onnen, Noordlaren
Vries, Yde, Eelde, Paterswolde, Eelderwolde, Groningen-Zuid

Colofon
OPLAGE:
35.000 exemplaren als huis-aan-huis-krant
verschijnt iedere maand rond de 22e en incidenteel als themaspecial.
In juli  GEEN uitgave.

REDACTIE
Hein Bloemink

tel.: 050-5276133
e-mail: redactie@harendekrant.nl’>redactie@harendekrant.nl

REDACTIEFORMULE
In onze krant gaat het over mensen die iets
bijzonders ondernemen in het leven.
Pakkende achtergrondverhalen bij Harens
nieuws.

VORMGEVING
1609 Bold, Zuidlaren
Marike Braakman
www.1609bold.nl

FOTOGRAFIE
Eigen fotoredactie

DRUK
Mediahuis Noord

UITGEVER/ ADVERTENTIES
Close-Up Media b.v.
tel.: 050-5276133
contact@harendekrant.nl

BEZORGING
Haren: eigen bezorgdienst
Depot: Kerklaan 37 (TinQ) te Haren
Bezorger worden (alleen Haren)? Stuur een e-mail met
gegevens aan : hein.bloemink@gmail.com

Klachten over de bezorging:
tel.: 050 – 5276133
e-mail: redactie@harendekrant.nl’>redactie@harendekrant.nl

LOFLIED OP HAREN

Haren de Krant is fan van Haren. Daarom is door de krant in 2005 een Loflied op Haren uitgebracht, gezongen door Erik van Westveen. Luister naar het lied: HIER

(AUTEURS) RECHTEN EN PLICHTEN
De redactie van Haren de Krant is verantwoordelijk voor de inhoud van krant en website, maar niet voor de inhoud van eventueel ‘gelinkte’ sites van derden.
Teksten en foto’s in krant en op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.
Gebruik is mogelijk na toestemming van de uitgever.

Schade die (in)direct of zijdelings voortvloeit uit gepubliceerde informatie in krant of op deze website kan NIET worden verhaald op de uitgever.

Teksten in de krant of op de website die zijn ondertekend door de auteur, vallen onder diens verantwoordelijkheid.

PRIVACY
Haren de Krant vindt het absoluut belangrijk om de door U verstrekte gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. Haren de Krant conformeert zich daarom aan de Wet PersoonsRegistratie. Indien u gevraagd wordt om op vrijwillige basis persoonsgegevens te geven, zal expliciet aangegeven worden waarvoor deze zullen worden gebruikt. Haren de Krant zal de door U verstrekte persoonsgegevens niet doorgeven aan andere partijen anders dan de partijen die bij deze specifieke actie betrokken zijn, tenzij U hier nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

WEBSITE
De website van Haren de Krant wordt dagelijks voorzien van nieuwsberichten en artikelen. Per dag wordt de website gemiddeld door 1600-2200  mensen bezocht. Reageren op berichten is mogelijk (het liefst niet anoniem), maar de reacties worden pas gepubliceerd als de moderator ze heeft gecontroleerd. Criteria: beleefd, inhoudelijk en er moet een logisch verband zijn met het bericht waarop men reageert. Zonder opgaaf van redenen kunnen reacties worden geweigerd.

LEZERSREACTIES ONLINE SPELREGELS

Wij bieden weblezers een reactiemogelijkheid, maar hebben daarvoor wel spelregels.

Reacties worden zonder opgaaf van redenen niet geplaatst als:

-ze te ver afdwalen van het onderwerp

-ze beledigend, grievend, onfatsoenlijk, scheldend of kleinerend zijn voor personen

-ze geen enkel spoor van een serieuze opinie of argument bevatten

Wat wij beogen:

Wij beogen met ons forum een plaats te bieden waar lezers elkaar treffen voor het delen van kritische opvattingen, argumenten, emoties, voor- en tegenspoed of informatie. Een beetje positief zijn (of opbouwend kritisch) kan daarbij geen kwaad.

Wat wij niet beogen:

Wij beogen met ons forum niet om een vrijplaats te zijn voor (soms niet te bewijzen) beschuldigingen aan het adres van personen. Wij beogen niet om een vrijplaats te zijn om persoonlijke rekeningen met personen of functionarissen te vereffenen. Wij beogen niet om een klaagmuur te zijn.

Voorbeelden: Als in een bericht staat vermeld dat een voetbalclub een nieuwe shirtsponsor heeft, willen wij geen beschuldigingen ontvangen dat er voor een slechte kwaliteit shirts is gekozen. Als een cafetaria gaat verbouwen hoeven wij geen reacties te lezen over de kwaliteit van de frites die er worden verkocht. Als een burgemeester uitspraken doet over het gebruik van nieuwe media mogen deze keihard worden weersproken, maar hoeft hij geen ‘dynosaurus’  genoemd te worden. Na een bericht over snelheidscontroles door de politie, willen wij geen kleinerende opmerkingen meer plaatsen zoals  ’die agentjes moeten hun bonus weer verdienen’.

Doel van dit moderatiebeleid

We stellen nu dus hogere eisen aan de inhoud van reacties. We zullen dit op gevoel doen en proberen daarbij een rechte koers te varen. Het gevolg kan zijn dat het aantal reacties op deze website iets zal afnemen, maar dat de inhoudelijke kwaliteit van de reacties zal toenemen. Dat is ons doel en onze hoop.  Wilt u reageren op (verkeerde) keuzes die wij hierbij maken? Ziet u toegelaten reacties die eigenlijk niet passen in het bovenstaande? Mail dan gerust aan redactie@harendekrant.nlPoll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief