De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 december, 2021

Wij!

FIJN DAT U ONS WILT LEREN KENNEN!

Dank voor uw belangstelling. Wij geloven in lokale journalistiek als bindmiddel en kritische volger van lokaal nieuws. Haren de Krant is de echte leeskrant van Haren en omstreken. De krant is sinds 1995 een mix van nieuwsbrenger en ontmoetingsplaats. De website, dagelijks gevoed met actueel nieuws uit Haren en omgeving, trekt per maand ruim 50.000 bezoekers (per dag gemiddeld 1600 bezoekers met uitschieters naar 2200). Hieronder treft u informatie aan over het adverteren in de krant en over de achtergronden (en ambities) van Haren de Krant.  Tips voor de redactie zijn altijd welkom. Mailadres:  redactie@harendekrant.nl

Hein Bloemink, redacteur/uitgever

sep06-column-hein

ACHTERGROND VAN DE KRANT

Deze krant is ontstaan uit passie voor Haren. Lees hoe dat ging HIER. In 1995 was het reclamebureau Adfo Media (later Adfo Movere geheten) dat het initiatief nam voor een positieve Harense krant. Al snel bleken zowel lezers als adverteerders gecharmeerd van de uitstraling van Haren de Krant.

Hein Bloemink (1961), geboren en getogen Harenaar, maakte vanaf de eerste uitgave de redactie en wordt tegenwoordig ondersteund door een assistent-verslaggever. In 1999 kwam Haren de Krant geheel in handen van Close-Up Publishers, die nog steeds de uitgever is en de krant heeft uitgebouwd.

De verschijningsfrequentie is opgevoerd tot 11 keer per jaar, omdat adverteerders en lezers daarop aandrongen. De positieve en prikkelende redactieformule is ongewijzigd. Met onze verhalen willen wij lezers raken in het hart. Politiek wordt in onze krant zo mogelijk ontrafeld en waar nodig ontmaskerd, verhalen en belevenissen van ‘gewone dorpsgenoten’ staan centraal. Zware actuele thema’s worden soms keihard en kritisch in onze krant gepubliceerd, weinig onderwerpen zijn onbespreekbaar. Nieuws over Harense bedrijven vinden wij interessant nieuws, zodra er een persoonlijke sfeer in wordt gebracht.

In Haren en wijde omstreken verschijnt onze krant weliswaar naast het Harener Weekblad, maar de twee kranten staan qua redactie en qua zakelijke basis ver van elkaar. Het Harener Weekblad is een uitgave van NDC, Haren de Krant is dat NIET. Het is prettig om te zien dat beide kranten in goede harmonie naast elkaar bestaan.

ADVERTENTIE- EN TEKSTSERVICE

Wij zijn u graag van dienst bij uw reclame-campagne. Bij onze tarieven zit de vormgeving door onze ontwerpstudio inbegrepen. Ook op het gebied van concept en teksten zijn wij onze adverteerders kosteloos van dienst. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat het ons aller belang is dat u respons krijgt op uw campagne.

WEBSITE

De website van Haren de Krant trekt 1600-2200 bezoekers per dag  ( plm. 50.000 per maand). U kunt onder hun aandacht komen op twee manieren:

1. Het plaatsen van een banner rechts in beeld (u deelt de bannerplaats met maximaal vier anderen, die bij toerbeurt in beeld zijn). Kijk voor het plaatsen van een bannercampagne, neem contact op met: https://24webvertising.nl/

2.Het plaatsen van een Uitgelicht Bericht op de homepage. Dat is een bericht dat een week lang blijft staan met foto op de homepage. U kunt daarbij een eindeloze tekst aanleveren. Een Uitgelicht Bericht kost 75,00 ex. BTW per week.

Waar wordt de krant verspreid?
De krant wordt in de plaats Haren bezorgd op alle adressen met en zonder brievenbusstickers (met uitzondering van NEE-NEE). Buiten Haren wordt de krant alleen bezorgd in brievenbussen zonder sticker.

De plaatsen van verspreiding:

Haren, Glimmen, Onnen, Noordlaren
Zuidlaren, Meerwijck
Vries, Yde, Eelde, Paterswolde, Eelderwolde, Groningen-Zuid

Colofon
OPLAGE:
40.000 exemplaren als huis-aan-huis-krant
verschijnt iedere maand rond de 22e en incidenteel als themaspecial.
In juli  GEEN uitgave.

REDACTIE
Hein Bloemink 
 
tel.: 050-5276133
e-mail: redactie@harendekrant.nl’>redactie@harendekrant.nl

COMMUNICATIE & VERKOOPStephanie Bloemink
tel.: 050-5276133
e-mail: contact@harendekrant.nl

VERSLAGGEVER 
Gonneke Bonting,Haren  (freelance)

REDACTIEFORMULE
In onze krant gaat het over mensen die iets
bijzonders ondernemen in het leven.
Pakkende achtergrondverhalen bij Harens
nieuws.

VORMGEVING
1609 Bold, Zuidlaren
Marike Braakman
www.1609bold.nl

FOTOGRAFIE
Eigen fotoredactie

DRUK
Hoekstra Emmeloord

UITGEVER/ ADVERTENTIES
Close-Up Media b.v.
tel.: 050-5276133
contact@harendekrant.nl

BEZORGING
Haren: eigen bezorgdienst
Depot: Kerklaan 37 (TinQ) te Haren (L. Wedda)
Bezorger worden (alleen Haren)? Stuur een e-mail met
gegevens aan : hein.bloemink@gmail.com

Klachten over de bezorging:
tel.: 050 – 5276133
e-mail: redactie@harendekrant.nl’>redactie@harendekrant.nl

LOFLIED OP HAREN

Haren de Krant is fan van Haren. Daarom is door de krant in 2005 een Loflied op Haren uitgebracht, gezongen door Erik van Westveen. Luister naar het lied: HIER

(AUTEURS) RECHTEN EN PLICHTEN
De redactie van Haren de Krant is verantwoordelijk voor de inhoud van krant en website, maar niet voor de inhoud van eventueel ‘gelinkte’ sites van derden.
Teksten en foto’s in krant en op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.
Gebruik is mogelijk na toestemming van de uitgever.

Schade die (in)direct of zijdelings voortvloeit uit gepubliceerde informatie in krant of op deze website kan NIET worden verhaald op de uitgever.

Teksten in de krant of op de website die zijn ondertekend door de auteur, vallen onder diens verantwoordelijkheid.

PRIVACY
Haren de Krant vindt het absoluut belangrijk om de door U verstrekte gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. Haren de Krant conformeert zich daarom aan de Wet PersoonsRegistratie.
Indien u gevraagd wordt om op vrijwillige basis persoonsgegevens te geven, zal expliciet aangegeven worden waarvoor deze zullen worden gebruikt. Haren de Krant zal de door U verstrekte persoonsgegevens niet doorgeven aan andere partijen anders dan de partijen die bij deze specifieke actie betrokken zijn, tenzij U hier nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

WEBSITE
De website van Haren de Krant wordt dagelijks voorzien van nieuwsberichten en artikelen. Per dag wordt de website gemiddeld door 1600-2200  mensen bezocht. Reageren op berichten is mogelijk (het liefst niet anoniem), maar de reacties worden pas gepubliceerd als de moderator ze heeft gecontroleerd. Criteria: beleefd, inhoudelijk en er moet een logisch verband zijn met het bericht waarop men reageert. Zonder opgaaf van redenen kunnen reacties worden geweigerd.

LEZERSREACTIES ONLINE SPELREGELS

Wij bieden weblezers een reactiemogelijkheid, maar hebben daarvoor wel spelregels.

Reacties worden zonder opgaaf van redenen niet geplaatst als:

-ze te ver afdwalen van het onderwerp

-ze beledigend, grievend, onfatsoenlijk, scheldend of kleinerend zijn voor personen

-ze geen enkel spoor van een serieuze opinie of argument bevatten

Wat wij beogen:

Wij beogen met ons forum een plaats te bieden waar lezers elkaar treffen voor het delen van kritische opvattingen, argumenten, emoties, voor- en tegenspoed of informatie. Een beetje positief zijn (of opbouwend kritisch) kan daarbij geen kwaad.

Wat wij niet beogen:

Wij beogen met ons forum niet om een vrijplaats te zijn voor (soms niet te bewijzen) beschuldigingen aan het adres van personen. Wij beogen niet om een vrijplaats te zijn om persoonlijke rekeningen met personen of functionarissen te vereffenen. Wij beogen niet om een klaagmuur te zijn.

Voorbeelden: Als in een bericht staat vermeld dat een voetbalclub een nieuwe shirtsponsor heeft, willen wij geen beschuldigingen ontvangen dat er voor een slechte kwaliteit shirts is gekozen. Als een cafetaria gaat verbouwen hoeven wij geen reacties te lezen over de kwaliteit van de frites die er worden verkocht. Als een burgemeester uitspraken doet over het gebruik van nieuwe media mogen deze keihard worden weersproken, maar hoeft hij geen ‘dynosaurus’  genoemd te worden. Na een bericht over snelheidscontroles door de politie, willen wij geen kleinerende opmerkingen meer plaatsen zoals  ’die agentjes moeten hun bonus weer verdienen’.

Doel van dit moderatiebeleid

We stellen nu dus hogere eisen aan de inhoud van reacties. We zullen dit op gevoel doen en proberen daarbij een rechte koers te varen. Het gevolg kan zijn dat het aantal reacties op deze website iets zal afnemen, maar dat de inhoudelijke kwaliteit van de reacties zal toenemen. Dat is ons doel en onze hoop.  Wilt u reageren op (verkeerde) keuzes die wij hierbij maken? Ziet u toegelaten reacties die eigenlijk niet passen in het bovenstaande? Mail dan gerust aan redactie@harendekrant.nl