De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

woensdag 06 februari 2013

Nieuws:

Bookcrossing, je boek laten zwerven bij Mikkelhorst

Door: Redactie

‘Maak van de wereld een boekenkast’. Dat is het motto van Bookcrossing, een hobby waarbij mensen van over de hele wereld boeken wegleggen op onverwachte plekken. Je kunt zo’n ‘zwerf-boek’ bijvoorbeeld tegen komen in de trein, in de wachtkamer van de tandarts of op een bankje in het park. En binnenkort ook bij zorgboerderij De Mikkelhorst!

In de theeschenkerij wordt namelijk dit voorjaar een boekenkast geplaatst, vol gratis boeken naar ieders smaak.  De boeken van deze OBCZ (Official Bookcrossing Zone) mogen ter plekke worden gelezen, bijvoorbeeld gezellig met een lekker drankje aan de grote tafel, of op het terras,  maar ze mogen ook met de bezoekers mee naar huis. Bookcrossing past heel goed in de Mikkelhorst-doelstelling om duurzaam bezig te zijn. Boeken staan niet meer te verstoffen bij iemand die ze niet meer leest, maar worden op een leuke manier hergebruikt. Leuk voor de gulle gever, die lekker op kan ruimen en voor de nieuwe lezer die gratis de beschikking krijgt over een fijn boek.

Als de boeken niet meer nodig zijn, mogen ze weer worden doorgegeven aan een volgende lezer. Alle boeken worden door vrijwilligers voorzien van een sticker en registratienummer, zodat via de website van OBCZ De Mikkelhorst gevolgd kan worden hoe het de wereld rondreist, en wat andere lezers ervan vonden. Geert Naber van zorgboerderij De Mikkelhorst: “We streven ernaar een brede en aantrekkelijke selectie aan te bieden, uiteenlopend van kinderboeken (ook leuk om voor te lezen) tot boekenweekgeschenken, thrillers, literatuur en non-fictie. Ruimt u uw boekenkast binnenkort op, dan houden wij ons vriendelijk aanbevolen om ook uw boeken een tweede leven te geven. Want: ‘gedeeld leesplezier is dubbel leesplezier’,  en ‘vrije boeken zijn blije boeken’.”

 

 

1 reactie

Flip zegt:

Leuk! Ik heb al heel wat boeken een tweede leven gegeven via Bookcrossing door ze in de trein achter te laten, maar dit is ook een erg leuk initiatief! Ik hoop van harte dat het een succes wordt!

6 februari 2013 om 13:59

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.