De krant die je leest van A tot Z
Maandag 20 september, 2021

woensdag 15 januari 2014

Nieuws:

Bouwplan horeca Vondellaan even ‘on hold’, maar gaat waarschijnlijk wel door

Door: Redactie

Het plan van ontwikkelaar Havanka uit Haren om een horecabedrijf te bouwen naast De Molen aan de Vondellaan, staat ‘on hold’ maar gaat waarschijnlijk wel door. Dat valt op te maken uit informatie van de gemeente Haren. Desgevraagd meldt men dat enkele inwoners met bezwaren nog beroep kunnen aantekenen tegen de plannen.

Bouwplan in vogelvlucht....op de voorgrond de huidige parkeerplaats...

Bouwplan in vogelvlucht….op de voorgrond de huidige parkeerplaats…

Havanka wil de locatie naast Café de Zaak en De Molen bebouwen, omdat daarop van oudsher (2003) nog een vergeten bouwvergunning lag. De gemeente stelde destijds als voorwaarde dat de bebouwing een waardige entree van het dorp zou moeten zijn. Havanka bedacht een plan en kreeg de gemeente aan zijn zijde. Enkele omwonenden menen dat het plan strijdig is met het bestemmingsplan en tekenden bezwaar aan. Die bezwaren zijn inmiddels door de onafhankelijke commissie Bezwaar & Beroep beoordeeld en ongegrond verklaard. Op dit moment kunnen de bezwaarmakenden tegen die uitspraak nog in beroep. Wordt vervolgd.

Onlangs leek het erop dat de bouw al zou starten, omdat de nieuwe bestrating van de Vondellaan ophield bij de toekomstige bouwgrens. Inmiddels loopt de bestrating overigens weer door tot aan de huidige bebouwing.

Links Café de Zaak. Tegen dit gebouw aan zou de nieuwbouw moeten komen, die niet hoger wordt dan het bestaande gebouw.

Links Café de Zaak. Tegen dit gebouw aan zou de nieuwbouw moeten komen, die niet hoger wordt dan het bestaande gebouw.

Vondellaan naast Cafe de Zaak

Even leek het of de bouw al zou beginnen, maar dat was niet het geval (begin januari)

 

 

 

7 reacties

Emilio zegt:

waarom moet er weer een horeca bedrijf erbij gebouwd worden. Men heeft al keuze genoeg en andeers gaan ze toch naar de stad waar het gezelliger is dan in het saaie dorp waar niks te doen is. Tevens vindt ik ook dat je het uitzicht op de molen weer verder verbergt wat niet ten goede komt aan de molen. Dus laat aub hier niks bebouwt worden en laat de gemeente eens zorgen om hun spullen op orde te hebben ipv sorry vergeten!

15 januari 2014 om 20:53
Hohout zegt:

Beste redactie ,de foto die u toont is een foto van het oude bouwplan uit 2010, inmiddels een nieuw ontwerp, die u digitaal bij de gemeente kunt opvragen.
Bij het nieuwe bouwplan heeft de gemeente 6 parkeerplekken weggegeven . Havana Vastgoed heeft een optie genomen en zal pas betalen als de bouwvergunning er is. De grond is nog steeds vlgs kadaster van de gemeente.
De gemeente verkoopt deze grond aan Havanka voor € 33.000 ( een koopje )

16 januari 2014 om 10:41
ed van schuijlenburg zegt:

Beste Emilio,

gelukkig staat er dat de bouw van een HORECAedrijf WAARSCHIJNLIJK wel doorgaat …
Als ras-optimist maak ik daar maar : ‘waarschijnlijk NIET’ van!
Wij, als bewoners van de aangrenzende woningen zijn nog druk bezig met diverse juridische stappen en houden de moed er in!

Maar dat er op die plek een keer iets gebouwd zal gaan worden staat wel vast.

Groet,
Ed v.Schuijlenburg.

16 januari 2014 om 11:41
De Groot zegt:

Beste Ed, wat is dan precies jullie bezwaar?

16 januari 2014 om 14:11
ed van schuijlenburg zegt:

Beste De Groot,

ons bezwaar tegen de bouw van horeca is geluidsoverlast – op de eerste plaats.
Met de hier reeds gevestigde horeca ( 4 hrc-bedrijven op dat kleine stukje! ) gaat ‘t tussen bewoners en bedrijven gelukkig erg goed, en dat willen we graag zo houden.
Het neerzetten van andersoortige bedrijven (winkels, etc.) heeft ook nadelen voor ons, maar die zijn minder ingrijpend in de ‘kwaliteit van wonen en leven’.

Groet,
Ed.

16 januari 2014 om 16:32
Hans zegt:

goeie vraag.. het uitzicht kan in ieder geval niet lelijker worden

16 januari 2014 om 17:24
ed van schuijlenburg zegt:

Beste Hans, uw uitzicht lijkt me toch van aanmerkelijk mnder belang dan onze geluidsoverlast. Maar ik geef toe dat de kopgevel van ons gebouw geen schoonheidsprijs verdient, als u dat tenminste bedoelt. Dat zou op een andere en voordeliger manier ook verbeterd kunnen worden.

17 januari 2014 om 10:11

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.