De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 29 Maart, 2024

woensdag 24 juli 2013

Nieuws:

Brand Zonnedauwweg (met update 18.00 uur)

Door: Redactie

Zojuist (15.10 uur) is de brandweer van Haren uitgerukt naar een woning aan de Zonnedauwweg, waar brand was ontstaan in de keuken. Nadere details niet bekend.

Foto Dennis de Vries fotografie

Foto Dennis de Vries fotografie

Update 18.00 uur, meer bijzonderheden

Vandaag rond 15.00 uur is brand ontstaan in een woning aan de Zonnedauwweg in Haren. De vlammen grepen snel om zich heen en daarbij werd de gehele woonkamer en de achtergelegen schuur verwoest. De ramen zijn gesprongen en ook is er flinke roetschade op de eerste etage. Bij het uitbreken van de brand waren de bewoners met kinderen thuis, maar zij konden bijtijds het huis verlaten en zijn naar familie in de buurt vertrokken. De brandweer heeft de brand geblust.

In eerste verklaringen op straat werd door de bewoners gesproken over een kortsluiting in de meterkast, maar of dat werkelijk de oorzaak is staat nog niet vast.

Geen gewonden, wel technische recherche

De ambulance kon onverrichterzake terugkeren naar de post. De politie bleef nog tot na zes uur ter plaatse. Volgens buurtagent Jelle Molenaar wachten de agenten tot de woning veilig is afgedicht. “De woning is nu tijdelijk van de politie, ook de bewoners mogen er niet in”, zegt hij. “Morgen zal de technische recherche een onderzoek gaan doen om de oorzaak van de brand te achterhalen. Dat gebeurt altijd als we niet direct kunnen zien waardoor de brand is ontstaan.”

Uit het onderzoek zou moeten blijken of een storing in de meterkast (nog maar pas kregen deze woningen van Woonborg nieuwe meterkasten) de oorzaak is of dat er een andere reden is dat er zo’n felle brand kon ontstaan.  De woning is voorlopig niet bewoonbaar.

Politie wacht op afdichting, 24 juli wordt de technische recherche verwacht.

Politie wacht op afdichting, 24 juli wordt de technische recherche verwacht.

 

Zonnedauwweg brand 23-7-13 (1)

Zonnedauwweg brand 23-7-13 (2)

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Oud worden ervaar ik als een last.

Ga naar het Poll archief