De krant die je leest van A tot Z
Zondag 5 december, 2021

woensdag 21 juni 2017

Nieuws:

Brandweerkazerne blijft zoals die is

Door: Redactie

Het mag geen nieuws worden genoemd, want het was al bekend dat de gemeenten Groningen en Ten Boer, de beoogde fusiepartners van Haren, een nieuwe brandweerkazerne aan de Westersedrift niet zagen zitten. De extra kosten van ruim een half miljoen voor de gemeente Haren achten zij onwenselijk.

De extra kosten zouden zijn voor het ontkoppelen van de brandweerkazerne aan de Westersedrift van de gemeentewerf. De kosten van de kazerne zelf zijn voor Veiligheidsregio Groningen. Voor Haren is het wrang, want de politiek en het dorp stonden vorig jaar nog op de kop tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie. Herbouw aan de Westersedrift (huidige locatie) werd gezien als de gunstigste optie, nadat andere mogelijkheden waren onderzocht.

In ingewijde zegt dat het besluit van de fusiepartners niet alleen te maken hoeft te hebben met de financiële positie van Haren. Ook zouden er nieuwe inzichten zijn bij de Veiligheidsregio over de brandweerzorg. Daardoor zou een nieuw licht geworpen kunnen worden op de brandweerzorg vanuit Haren.

4 reacties

steen zegt:

Zie net op sbs6 dat de gemeente Groningen 170.000 euro per jaar reserveert voor het stroef maken van de gele stenen in het centrum. Al 320.000 euro over de balk gegooid. En Haren mag geen nieuwe kazerne?? Begrijpt u het nog?

21 juni 2017 om 21:04
Piet zegt:

Had de provincie dat nou ook maar gedaan ten tijde vd foeilelijke gemeentehuis!

21 juni 2017 om 22:04
Johan zegt:

Nieuwe inzichten van de veiligheidsregio en verplaatsing van de kazerne aan de Sontweg zijn aanleiding voor het niet verlenen van de goedkeuring. Althans niet op dit moment.

Een logisch en verstandig besluit. Alle ophef hier in Haren is m.i. onterecht doordat men enkel naar de belangen van Haren kijkt en vergeet naar het grotere geheel te kijken. De veiligheidsregio, het woord zegt het al, REGIO, kijkt naar de regionale veiligheid en niet enkel van het dorp of de gemeente Haren.

Totdat er meer duidelijkheid is over de ontwikkelingen aanpalende gebieden zal Haren even geduld moeten zodat alles goed op elkaar kan worden afgestemd. Hoe vervelend ook voor de huidige medewerkers van de brandweer.

Betreurenswaardig dat politieke partijen een kort en beperkt denkbeeld verspreiden en niet opgaan voor het grotere belang. We zien dit naar voren komen in de reacties van GvH en D66 waarin men blijft afgeven op de provincie. Ook het zelf niet deelnemen aan fusiegesprekken zorgt ervoor dat men niet serieus genomen kan worden.

Op het moment dat je echt de verantwoordelijkheid neemt voor de inwoners van de gemeente zorg je ervoor dat je zelf aan tafel zit, daar worden immers de besluiten genomen! Een politiek statement maken door niet deel te nemen klinkt stoer maar getuigd dus niet van verantwoordelijkheid en visie.

23 juni 2017 om 11:49
Draaikont is het zegt:

Ken uw feiten.
De beslissing voor de lokatie van de kazerne is ver voor de gedwongen arhi procedure vd provincie gemaakt!
Als de raad de keuze toen niet had genomen was iedereen weer boos geweest over het niet maken van een beslissing. Het is dus kennelijk nooit goed

23 juni 2017 om 18:08

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.