De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

zaterdag 29 december 2012

Nieuws:

CDA wil meningen peilen over warenmarkt en Raadhuisplein

Door: Redactie

Op oudjaarsdag, maandag 31 december a.s. van 12.00-15.00 uur staan fractieleden en bestuursleden van het CDA op het Raadhuisplein nabij Intermezzo te wachten op mensen die hun mening willen spuien over het Raadhuisplein. Met name over de nieuwe opstelling van de wekelijkse warenmarkt, die sinds twee maanden functioneert.

De mensen van het CDA wachten belangstellenden op met glühwein of warme chocolade.

 

 

7 reacties

Willem zegt:

Om alvast maar even een schot voor de boeg te geven: Ik vind de huidige opstelling van de markt niet gezellig. Deze mening heb ik gehoord van meer inwoners. De kramen staan veel te ver uit elkaar en omdat het er maar een beperkt aantal wagens zijn ontbreekt de sfeer die juist zo typerend is voor een weekmarkt. Wat dat betreft was de vorige opstelling of de oude locatie aan de Kerkstraat knusser.

29 december 2012 om 23:32
flowergirl zegt:

Ik zou graag zien dat de weekmarkt weer als vanouds aan de kerkstraat zou komen. Dat was echt het gezellige aan de vrijdag. Ook al was je niet echt iets nodig, maar het was er altijd gezellig. Nu kom ik er amper meer, omdat gezelligheid ver te zoeken is.

30 december 2012 om 13:11
Dien zegt:

Ben het helemaal eens met Willem en flowergirl.
De markt is ongezellig het knusse dat je vroeger aan de Kerkstraat had is er niet.
Vroeger ging je wekelijks naar de markt nu haast nooit meer.

30 december 2012 om 20:52
Ton zegt:

Ja Willem, flowergirl en Dien ikmbennhet roerend met jullie eens. Toen de markt in de Kerkstraat was, kwam ik er wekelijk. Nu nooit meer maar ben uitgeweken naar de zaterdagmarkt in Groningen!!
PS haal alleen even snel bloemen om twee uur maar rijd dan linea recta weer naar huis.

31 december 2012 om 20:45
Haas zegt:

Het centrum van Haren is niet knus meer. Het beeld wordt bepaald door de bouwmogelijkheden op het Haderaplein. Geld dat overschiet op de kosten van een onnodig en ongepast gebouwd gemeentehuis. Echte gedegen Beleidsplannen vanuit de gemeente zijn er niet. Ontwikkelaars, bepalen en stellen eisen, niet de inwoners, noch het college noch de raad. Het CDA tracht mensen te ontmoeten door met wijn en chocolade te schermen op de markt. CDA toch, zo kan het niet langer. Iets meer respekt zou u passen. Het gaat om de kern van Haren,wonen,groen,winkelen, verkeer, en niet te vergeten gastvrijheid in de vorm van ondergronds-parkeren. Een must om het centrum voor een ieder toegankelijk te houden.Een centrum met aanzien, dat bij Haren past. Geven we gedegen beleid waarbij we als inwoners niet optimaal betrokken zijn geen eerste prioriteit ,dan zegt de gemeente (dat zijn wij) we weten niet hoe het moet,dan laten we ons samenvoegen.
Kwaliteit voldoende in Haren om gezamenlijk te bekeijken hoe het ook kan. Het gaat om Haren . Had de functie van de wanstaltige glazen stulp nu, niet meegebouwd moeten worden in de bouwplannen van het Haderaplein. Een stijlvol plan voor het centrum van Haren. Hadden we lekker kunnen schaatsen, zwemmen en paardrijden, en nog heel veel dingen meer voor onze inwoners. Haren, kom op.

1 januari 2013 om 20:28
burgertje zegt:

Het gaat natuurlijk weer om het geld. Om kosten te besparen adviseer ik de gemeente Haren om een prijs ter beschikking te stellen voor de BURGER met het beste idee voor inrichting van het Haderaplein. Stel als voorwaarden dat het haalbaar moet zijn binnen een bepaald budget en uiteraard nog wat andere voorwaarden zoals aanwezigheid van groen en nog wat andere voorwaarden. Moet toch niet zo ingewikkeld zijn. Zo besparen we heel wat duur betaalde landschapsarchitecten en ambtenaren. Niet alles wat van ver komt is goed. Zoek het toch eens lekker dichtbij. Onder de eigen burgers dus.

2 januari 2013 om 07:31
Paul van Weringh zegt:

Allereerst de beste wensen voor iedereen natuurlijk.

Het initiatief van CDA vindt ik prijzenswaardig. De raad neemt besluiten op basis van de kennis die ze hebben verkregen vanuit het college, ambtenaren en zelfstudie. Natuurlijk is het dan helemaal niet gek dat er een middag wordt georganiseerd waarbij burgers in een ongedwongen sfeer hun ideeën en meningen kunnen vertellen.

Luisteren naar je burgers, niet waar? Daar was het om te doen. En dat is een positieve ontwikkeling. Een begin. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken. Ongeacht of je het gemeentehuis nu mooi vindt of niet.

2 januari 2013 om 11:18

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.