De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

maandag 28 december 2009

Nieuws:

‘Doktersvrouw’ W. Polman overleden

Door: Redactie

Afgelopen donderdag is mevrouw W. Polman overleden, een dag eerder was ze tachtig jaar geworden. Voor oudere lezers is zij bekend als de echtgenote van de heer J.W. Polman, die van 1965 tot 1994 huisarts was in Haren.

In die tijd speelden echtgenotes van dokters meer dan nu een rol op de voorgrond, niet zelden namen zij de telefoon op in de praktijk en kenden zij de patiënten. Die rol is nu overgenomen door assistentes. In de beginjaren vormde mevrouw Polman als het ware ‘de basis’  van het huisartsenwerk. Weinig mensen hadden telefoon en mobiele telefoons bestonden niet, daarom liet dokter Polman altijd een lijstje achter met de route van zijn visites, die hij in een Lelijke Eend reed in de gemeente Haren. Als er dan een spoedgeval was belde mevrouw Polman naar één van die adressen, en het is zelfs voorgekomen dat zij op de fiets stapte om haar man op te sporen.

Op 30 december om 13.30 uur is de uitvaartdienst in de dorpskerk aan de Kerkstraat, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de oude begraafplaats aan de Kerkstraat. Dat laatste is opmerkelijk, omdat op de oude begraafplaats nauwelijks meer mensen worden begraven.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief