De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

vrijdag 25 december 2015

Nieuws:

Fop I. Brouwer leeft voort in nieuwe straatnaam

Door: Redactie

Fop I.Brouwer, de bekende bioloog uit Haren, wordt vernoemd in een nieuw straatje nabij de Middelhorsterweg in Haren. Dit project heeft een lange aanloop gehad van ongeveer vijftien jaar. Hier stonden de kassen van plantenkwekerij H. van der Mei, die inmiddels zijn verwijderd.

Terwijl projectontwikkelaar, gemeente en omwonenden debatteerden werden in 2014 enkele waardevolle archeologische vondsten gedaan op deze plek. Een projectontwikkelaar uit Overijssel zag reeds in 2000 brood in deze locatie en kocht de grond van de kweker. Een langdurig democratisch spel begon, waarbij omwonenden zich niet onbetuigd lieten. Het mocht niet te massaal worden. Nu is het dan zover. In 2016 ontstaat hier het Fop I. Brouwerhof met veertien woningen in jaren 30 stijl. De kavels zijn rond 500 m2 en de woningen kosten gemiddeld zo’n 550.000 euro. De ontwikkelaar heeft de kosten van het lange wachten naar eigen zeggen niet afgewenteld op de kopers. “De prijzen zijn marktcomform”, zegt Menno Licht van Roelofs en Haase Projectontwikkeling. Op de plaats waar nu nog een huisje staat aan de Middelhorsterweg zal de toerit komen. De naamgever van het straatje is bioloog Fop I. Brouwer, die tot zijn overlijden in 1991 aan de Stationsweg woonde. Om de hoek. De bouw begint als voldoende woningen zijn verkocht. Zie www.meihorst.nl

 

 

3 reacties

bootleg zegt:

Ja hoor, we plempen het weer vol met “zeer betaalbare woningen die marktconform zijn”. Laat me toch niet lachen. Wéér een vuize puist op het gezicht van Haren. Bah, eurotekens nog steeds voor horizonvervuiling of eerst eens nadenken…. En nee, ik woon er niet bij in de buurt, maar geloof dat Haren zo langzamerhand wel meer dan genoeg nieuwbouw heeft moeten tolereren en projectontwikkelaars genoeg mooie groene natuur in ons dorp naar de gallemiezen hebben geholpen. Hoop van harte dat geen hond daar een woning koopt.

28 december 2015 om 19:13
Simon zegt:

@bootleg, in DHE 5/6 schijnen alleen de goedkope rijtjeswoningen te verkopen. Niet zo gek, want als je wat meer te besteden hebt dan wil je echt niet à la Vinex langs het spoor wonen. Op DHE 3 is verlies geleden. DHE 5/6 gaat kennelijk ook al niet conform de planning. En dus bouwen we er nog maar een wijkje bij? Voor wie??!!

29 december 2015 om 22:47
HilBro zegt:

Ik zou gewoon eens een kijkje nemen
http://www.meihorst.nl is een leuk project. Niet zo massaal en er wordt rekening gehouden met individuele wensen. Geschikt voor zowel jonge als oudere bewoners. Het past ook mooi tussen de omringende bebouwing.

28 februari 2017 om 12:42

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.