De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 18 Juli, 2019

donderdag 07 februari 2019

Nieuws:

Gebiedsteam Haren bouwt brug van Raadhuisplein naar Grote Markt

Door: Redactie

Inwoners van de voormalige gemeente Haren krijgen vanaf nu alle aandacht van het pas opgerichte Gebiedsteam Haren. Marian Boelema is de gebiedsmanager, die een team van drie tot zeven mensen zal leiden. Het gebiedsteam zal straks Haren tot in de verste uithoeken leren kennen en ook weten wat er speelt. Marian Boelema: “We willen contact zoeken met de Harenaars, zodat we weten welke behoeften en ambities er leven. We willen straks de verbinder zijn tussen de inwoners en het gemeentebestuur van Groningen. En omgekeerd.” Het team houdt kantoor in de voormalige burgemeesterskamer op het gemeentehuis van Haren.

Groningen werkt al langer met gebiedsteams om de afstand tussen inwoners en bestuurders te overbruggen. Na de fusie komen er gebiedsteams voor Ten Boer en voor Haren bij. Het kernteam Haren bestaat naast Boelema uit Margot IJlst en Hillegonda de Vries. Beiden werkten al bij de Gemeente Haren. Het team wordt incidenteel uitgebreid met Ellen van der Hoek, Fransien Saalbrink, Jans Oeben en Diane Groeneweg. Volgens Marian Boelema gaan zij vooral de belangen van Harenaars dienen en waar nodig zorgen voor de verbinding naar bestuurders en ambtenaren van de Gemeente Groningen. “Ik merk dat men in Groningen heel erg geïnteresseerd is in Haren en als we een vergadering hebben komen ze graag hier naartoe. Binnenkort gaan we tochtjes met ze maken, zodat ze de dorpen goed leren kennen.”

Budget
Het gebiedsteam krijgt een eigen budget. Boelema: “Dat maakt het voor ons mogelijk om op beperkte schaal ook snel te kunnen beslissen over bepaalde uitgaven. Een voorbeeld: als we denken dat een wijk in Haren veel baat zou hebben bij een speeltoestel, dan kunnen we dat zelf regelen. Maar let op, we worden geen subsidiepot, dat is niet onze opdracht. Nee, we zullen vooral proberen Harenaars in contact te brengen met de juiste afdelingen en personen in Groningen om het dorp vooruit te krijgen.”

Wel of niet?
Het is best lastig om uit te leggen waarvoor men wél en waarvoor men niet bij het gebiedsteam moet zijn. In ieder geval niet om defecte straatverlichting te melden. En wél als men ambities heeft om een initiatief te ontplooien voor Haren. Verenigingen en organisaties zijn welkom. Iedereen die iets met de Gemeente Groningen wil regelen en daarvoor de wegen nog niet kent.

Algemeen telefoonnummer voor alle vragen voor de gemeente: 14050

Bereikbaarheid van het Gebiedsteam Haren:


marian.boelema@groningen.nl

margot.ijlst@groningen.nl

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.