De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

zondag 27 december 2009

Nieuws:

Havos breidt uit in 2010

Door: Redactie

De wereldwinkel Havos in Haren gaat in 2010 weer nieuwe producten toevoegen aan haar assortiment.

Na alle kerstkransjes en oliebollen is het in januari weer tijd voor honingkoek of chocolade biscuits bij een lekker kopje fair trade koffie. De honing in de (gesneden)honingkoek is onder meer afkomstig van Copiasuro, een coöperatie van meer dan 100 imkers in het zuidwesten van Guatemala. De productie en verkoop van honing vormt voor veel imkers een belangrijke bron van inkomsten.

Fair Trade Original staat voor handel die ontwikkelt. Om te exporteren moeten de imkers voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit. Daarom wordt de imkers naast faire inkoopvoorwaarden ook ondersteuning aangeboden op het gebied van voedselveiligheid, en krijgen ze advies hoe de honingopbrengst per bijenkast kan worden vergroot. Op die manier kan de coöperatie zich handhaven op de exportmarkt.

De knapperige roomboter biscuits zijn overgoten met een heerlijke laag pure chocolade. Een lekker tussendoortje op elk moment van de dag. De cacao is afkomstig van boerenorganisaties in Ghana of de Dominicaanse Republiek. De suiker wordt onder andere verbouwd in  Paraguay.

Het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk is de onafhankelijke garantie dat de ingrediënten zijn ingekocht volgens internationale Fairtrade voorwaarden, zie www.maxhavelaar.nl.

Wereldwinkel HAVOS vindt u aan Hortuslaan 4, Haren.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief