De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 28 Mei, 2022

dinsdag 22 januari 2013

Nieuws:

Ijsvereniging Glimmen vraagt subsidie aan bij gemeente Haren

Door: Redactie

Voorzitter Kees van Halteren drukt zich behoedzaam uit, want hij wil niet dat de schijn wordt gewekt dat zijn vereniging wil profiteren van de ellende van IJsvereniging Scharlakenhof, die van haar locatie aan de Geertsemaweg moest vertrekken en nog steeds dakloos is. Toch bestaat er een verband tussen de subsidie-aanvraag van Glimmen en de problemen rond ijsvereniging Scharlakenhof.

deze ijsbaan moet worden opgeknapt, er is een subsidie aangevraagd van 85.000 euro.

Nu de gemeente Haren ondanks toezeggingen wellicht niet gaat besluiten om een nieuwe officiële ijsbaan in Haren mogelijk te maken, trekken schaatsers uit Haren naar omliggende dorpen: Onnen, Glimmen en Noordlaren. Die dorpen hebben allen een natuurijsbaan, die wordt gerund door vrijwilligers. Zowel Onnen als Glimmen kunnen zich behelpen met ondergelopen weilanden, Noordlaren heeft een skeelerbaan die onder water wordt gezet bij koud weer.

“We merken dat veel mensen uit Haren bij ons komen schaatsen”, zegt Kees van Halteren van de ijsverniging Glimmen. “Al veertig gezinnen uit Haren hebben zich als lid aangemeld.” De vereniging in Glimmen telt 360 leden. De ijsbaan ligt schilderachtig aan de Meentweg op een ondergelopen weiland, dat wordt gehuurd van de familie Wolters in Glimmen.  Glimmen zal echter binnenkort moeten investeren, want het weiland is ‘lek’. “Ja, we moeten een nieuwe leemlaag aanleggen”, zegt Van Halteren. “Verder zakt onze kantine bijna in elkaar, dus we moeten iets nieuws gaan bouwen.”  Ook over de verlichting is nagedacht. De Glimmenaren hebben de oude lichtmasten van VV Gorecht gekregen en die wil men na renovatie van het weiland gaan oprichten en installeren.

Deze week heeft de ijsvereniging in Glimmen voor het eerst in haar historie een gemeentelijke subsidie aangevraagd. Kees van Halteren: “Voor de bouw van de kantine en het aanbrengen van de nieuwe ondergrond denken we in het totaal 100.000 euro nodig te hebben. Daarvan kunnen we zelf 15.000 ophoesten. Blijft dus een subsidie-aanvraag over van 85.000 euro. Ik snap dat dit lastig is in deze tijd van bezuinigen. Maar Haren heeft op dit moment geen volwaardige ijsbaan en die lijkt er ook niet te gaan komen, omdat dit een investering van tonnen vraagt. Dus zou de gemeente Haren wellicht bereid zijn om te investeren in de ijsbaan van Glimmen.”

 

11 reacties

meike zegt:

Ahum, alles wordt wegbezuinigd, IJsbaan Haren en de Blauwe Ruiters wachten beide nog op een nieuw onderkomen en dan 85.000 vragen voor de ijsbaan in Glimmen…. Ik denk dat je beter een melkbus bij de deur kunt zetten waarin mensen een vrijwillige donatie kunnen doen, dat levert vast meer op dan geld van de gemeente vragen.

22 januari 2013 om 12:34
kees zegt:

als er in het hoofddorp geen ruimte is voor een ijsbaan dan zeker in de buitendorpen ook niet.
Laat men maar een collecte houden.

22 januari 2013 om 14:24
Karel Brink zegt:

Deze ijsvereniging kon het oude gebouwtje van vvGorecht overnemen voor € 250,00 (ook al de lichtmasten #gratis)

22 januari 2013 om 15:22
Paul van Weringh zegt:

Nog geen 4 kilometer verderop is een schitterende ijsbaan waar al drie jaar op rij de eerste marathon is geschaatst, ook in onze prachtige gemeente. Daarnaast is de Klaverlaan een succes met dank aan een paar ondernemers. Met een beetje inzet van het bedrijfsleven kan dat volgend jaar nog weer beter worden georganiseerd. Samen de schouders er onder en we hebben een prachtige baan in Oosterhaar. Ps. kijk bijvoorbeeld eens op http://www.elaunits.nl prachtige units voor minder dan 100.000 euro.

22 januari 2013 om 16:05
Paul van Weringh zegt:

Opknappertje, maar voor dit bedrag is dat te overzien. Google en de prijzen vliegen je om de oren. http://www.liberunits.nl/voorraad/goedkope-units/499

22 januari 2013 om 16:24
eerlijke informatie zegt:

Het is geweldig dat de ijsbaan bij de Mikkelhorst zo wordt gesteund door de Mikkelhorst en de lokale ondernemers. Hulde! Weet u dat deze ijsbaan werd mogelijk gemaakt door het initiatief van D66 die in het najaar van 2010 een motie indiende waarbij er bezuinigd is op het geld van de gemeenteraad en waardoor er nu jaarlijks een ijsbaantje kan zijn. Vergeet ook niet de mensen van de buitendienst van de gemeente die hier elke keer weer vele uren werk in steken en dit speciaal voor de kinderen doen. Ere wie ere toe komt en dat mag ook best wel eens gezegd worden!

22 januari 2013 om 17:41
Politicoloog zegt:

+1 voor eerlijke informatie

22 januari 2013 om 21:54
suks zegt:

Ik vind dat opknappertje van PvdW uitstekend geschikt voor Nescioplaza. Hebben die jongetjes ook hun hokje.

23 januari 2013 om 07:03
jan van haren zegt:

Gelukkig wordt het dooi. Hier geen gemeenschapsgeld aan besteden graag.

23 januari 2013 om 23:25
Bastiaan bakker zegt:

Ondernemers uit glimmen kunnen samen wat doen scheelt hoop geld
Dus ondernemers komt in actie

26 januari 2013 om 11:37
Kansloos zegt:

Deze aanvraag is kansloos, Glimmen komt altijd op de laatste plaats. Kijk maar naar de verkeerssituatie op de Rijksstraatweg. In Haren ligt fluister asfalt op de Rijksstraatweg. De dorps kernen van Haren, Onnen en Noordlaren zijn allang verkeerstechnisch aangepakt. Er kan voor de drukste bus haltes in Glimmen niet eens een bushokje af. Waarschijnlijk wonen er geen Harense bestuurders of belangrijke Harense ambtenaren in Glimmen………………..

26 januari 2013 om 15:11

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.