De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 13 augustus, 2022

vrijdag 21 december 2012

Nieuws:

Kerstmusical van CBS de Marke en OBS de Meent in Glimmen warm en succesvol

Door: Redactie

Donderdagavond stroomde het dorpshuis De Groenenberg in Glimmen vol met kinderen en ouders van OBS de Meent en CBS de Marke, nadat er met man en macht was gewerkt om de gymzaal van De Groenenberg klaar te maken voor de jaarlijkse musical. Een zeer geliefde traditie van de Marke die nu door de samenwerking niet in de kerk plaatsvond, maar in het dorpshuis.

De kinderen hadden goed geoefend op een tekst, liedje of een andere bijdrage aan de zelf geschreven musical “Wat is kerst voor jou” en dat was te zien. Ouders en leerlingen hadden zich toegelegd op het maken van de kostuums en de muzikale begeleiding en het soms souffleren werd vol overgave gedaan door een aantal leerkrachten.

De openbare- en christelijke school die samen de kerstmusical uitvoeren. Die gedachte was wellicht even wennen voor beide partijen, maar wat een betrokkenheid van ouders en leerkrachten bij het tot stand brengen van deze jaarlijkse musical.

Verhaal

In “Wat is kerst voor jou” werd door de leerlingen laten zien dat er verschillend kan worden gedacht over de kerstgedachte. Voor de een is kerst gezellig met de familie rond de kerstboom en de ander denkt aan Jozef, Maria en kindje Jezus in de stal.

Waar het uiteindelijk om gaat is saamhorigheid en betrokkenheid en die was goed merkbaar gisteren. Niet alleen tijdens de musical zelf, maar ook  daarna toen de ouders onder het genot van een hapje en drankje konden napraten, terwijl de kinderen pasta en pizza zaten te eten. Het jaar is bijna afgelopen. Volgend jaar wordt een spannend jaar voor beide scholen. Echter, de sfeer die er gisteren was tussen ouders, leerlingen en leerkrachten kan bijna niet anders dan een positieve voorbode zijn voor wat er in 2013 mogelijk staat te gebeuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.