De krant die je leest van A tot Z
Maandag 20 september, 2021

maandag 20 februari 2012

Nieuws:

Meer duidelijkheid over bouwplan Vondellaan

Door: Redactie

De afgelopen dagen werd er meer duidelijk over het bouwplan aan de Vondellaan ter hoogte van de Molen. Zoals wij zaterdag meldden staat de gemeente Haren welwillend tegenover een initiatief van een ontwikkelaar, die op de locatie naast Café de Zaak een horecabedrijf wil realiseren. Op deze website zijn de reacties niet uitgebleven. Zowel positief als negatief/kritisch. Wethouder Gerben Pek zegt dat het plan nog in procedure moet en dat van besluitvorming dus nog geen sprake is.

Het gaat om Havanka Vastgoed uit Haren, die sinds twee jaar werkt aan de plannen op deze locatie. De locatie staat sinds 2003 bekend als een mogelijke uitbreiding ten behoeve van horeca. Dit staat vermeld op de plantekeningen van het Komplan Haren. Havanka wil op deze plaats over een breedte van acht meter bouwen en is daarover al in gesprek met omwonenden en belanghebbenden. Men wil met de bebouwing de entree van Haren langs de Vondellaan mooier maken dan de kale wand die er nu is te zien. Op deze locatie wordt géén woningbouw toegestaan.

Ter plaatse is te zien dat de voorgenomen gevelbreedte van acht meter ongeveer twee parkeerplaatsen zal kosten. Maar dan wel aan beide kanten van het terrein, dus in het totaal zullen er vier parkeerhavens moeten verdwijnen. Haren de Krant hoopt spoedig meer details te kunnen melden. Op de foto’s de locatie waar het om gaat.

Links Café de Zaak. Tegen dit gebouw aan zou de nieuwbouw moeten komen, die niet hoger wordt dan het bestaande gebouw.

 

De entree vanaf de Vondellaan, die volgens de ontwikkelaar fraaier kan.

 

2 reacties

Harm Jan Verweij zegt:

De huidige bebouwing rondom molen de Hoop stamt uit een tijd dat men blijkbaar nog geen respect had voor het oorspronkelijke karakter van de omgeving. De belendende panden hadden, naar huidige maatstaven gemeten, daar ook nooit gerealiseerd mogen worden.

De huidige plannen veranderen daar niks aan. Sterker nog, er wordt voortgeborduurd op de reeds aanwezige detonerende bebouwing die zelfs nog wat uitgebreid wordt.

Ik hoop op alternatieve plannen voor een geheel andere invulling van de omgeving.

20 februari 2012 om 19:51
jan zegt:

hierbij reageer ik op de zin: Haren de Krant hoopt spoedig meer details te kunnen melden.
Aannemend dat u inmiddels ook met havanka gesproken heeft zal er toch weer wat bekend moeten zijn.

Note van de redactie: Dat klopt. Morgen leest u er meer over op deze nieuwssite. Aanvulling: we bedienen u op uw wenken en hebben op uw verzoek de publicatie een dag vervroegd. Zie homepage.

28 februari 2012 om 10:44

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.