De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 19 januari, 2022

zondag 09 januari 2022

Nieuws:

Motorrijder ramt hekwerk bij wegversmalling Midlaren

Door: Redactie

Hulpdiensten zijn zondag rond 12.00 uur uitgerukt naar de Groningerstraat in Midlaren. Een motorrijder heeft daar een hekwerk geraakt op een wegversmalling. Nadere informatie volgt.

Op dit moment is alleen bekend, dat de motorrijder letsel heeft opgelopen.

Update 12.35 uur: De motorrijder is gewond, maar kan nog zelf lopen. Naar het zich laat aanzien heeft hij bij het nemen van een bocht het hekwerk over het hoofd gezien. Naar verluidt zijn de borden met wegversmalling onlangs geplaatst.Foto’s: Tom Paas 112Groningen/Haren de Krant

1 reactie

jean zegt:

Foute aanleg versmalling voor zowel motorrijders als automobilisten. Voor een motorrijder vanuit Zuidlaren staat deze versmalling voor de linkse bocht niet handig. Een motorrijder wil een bocht inkijken en doet dit bij een linkse bocht door zich rechts op het wegdek te positioneren, kun je mooi de linker bocht inkijken. Die versmalling maakt rechts positioneren om de linkerbocht in te kijken niet mogelijk, niet erg veilig. Voor automobilisten geldt dit ook.
Als je op weg naar Zuidlaren deze versmalling tegenkomt, dan kun je doorrijden maar omdat je de bocht niet kan “uitkijken” kun je zo oog-in-oog staan met iemand die net de versmalling van de andere kant aan het nemen is.
Het verschil in snelheid van 30 km/uur naar 60 km/uur op de versmalling, nat wegdek, de bomen die weer groen gaan worden maakt dit geen handige plek voor een versmalling.
Maar hier zal wel een verkeerskundige goed naar gekeken hebben .
Motorrijder sterkte.

10 januari 2022 om 14:53

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.