De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

woensdag 03 juli 2019

Nieuws:

NL Alert kwam zondagavond ‘te laat’

Door: Redactie

De brand aan de Emmalaan was zondag al anderhalf uur aan de gang, pas toen kregen mensen in de omgeving een NL Alert op hun mobiele telefoon met een waarschuwing voor de rook. Dat had eerder gemoeten, menen veel mensen in Haren.

Dagblad van het Noorden deed navraag en kreeg te horen dat een technisch probleem de oorzaak was. Doordat apparatuur in de regio in onderhoud was moest worden uitgeweken naar een andere regio, van waaruit een geselecteerd gebied moest worden voorzien van het NL Alert. Dat kostte tijd.

4 reacties

R.Leon zegt:

Wij hebben helemaal geen meldingen ontvangen. Wonen er ongeveer 300m vandaan.

4 juli 2019 om 10:56
hulpverlener zegt:

Ik begrijp het niet…………….. Dus als je de NL alert niet krijgt hoef je zelf ook niet na te denken? Gewoon lekker met je neus in de rook staan. Smartphone in je hand en maar wachten of je een NL-alert krijgt en dan pas weg gaan?

Overigens staat natuurlijk buiten kijf dat NL-alert gewoon zou moeten werken. Je tuigt een systeem op dan moet het ook gewoon feilloos werken daar hadden we het immers ook voor bedacht.

4 juli 2019 om 11:13
Henk zegt:

Mijn ouders wonen er hemelsbreed ca. 100 meter vanaf, schuin onder de rookrichting. Hebben weinig tot niets geroken en hadden niet door dat er een grote brand woedde. Wel sirenes gehoord. Hoe moeten zij weten dat ze beter de ramen kunnen sluiten? Pas om 22.45 uur een melding ontvangen, toen de brand al anderhalf uur bezig was.

4 juli 2019 om 13:51
Q zegt:

Het was zo’n forse brand en met al die materialen vind ik dat heel haren een NL alert bericht had moeten hebben en op tijd

5 juli 2019 om 15:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.