De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 7 februari, 2023

vrijdag 31 december 2010

Nieuws:

Noorden was één grote glijbaan

Door: Redactie

In de provincie Groningen vond donderdag 30 december  aan het eind van de middag een tiental aanrijdingen plaats. Bij de aanrijdingen overleden twee mensen en raakten meerdere mensen gewond. Ook werd de A7 tussen Noordbroek en Nieuweschans in beide richtingen afgesloten.

 

 

Op de N33 bij Delfzijl verongelukte een 27-jarige vrouw uit Veendam. Zij en haar 32-jarige partner kwamen door de gladheid op de verkeerde weghelft terecht. Een tegenligger, een 70-jarige man uit Spijk kon hen niet ontwijken. De auto van de Veendamsters raakte van de weg. De vrouw overleed direct aan haar verwondingen. Haar partner en de bestuurder van de andere auto werden beiden met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Op het Hoendiep N.Z. in Stroobos botste een auto tegen een boom. De inzittende, een man, overleed ook direct aan zijn verwondingen. De technische verkeerspolitie doet onderzoek naar de oorzaak van de ongevallen om uit te sluiten dat andere factoren dan de gladheid een rol hebben gespeeld.

 

A7 tijdelijk afgesloten

De A7 werd aan het eind van de middag tussen Noordbroek en Nieuweschans vanwege de gladheid en de ongevallen in beide richtingen afgesloten. Bij Beerta raakten in beide richtingen circa zeven auto’s betrokken bij aanrijdingen. Bijna alle inzittenden konden met lichte schade aan hun auto naar huis. Twee auto’s moesten wel worden afgesleept. Op de A7 bij Scheemda belandde een auto in de sloot. Een man, een 46-jarige man uit Oude Pekela, en twee vrouwen werden met behulp van de brandweer uit de auto gehaald. Eén van de vrouwen raakte gewond. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Het letsel leek niet ernstig. Wel zijn de inzittenden voor onderzoek en eventuele behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige vrouw uit Beerta raakte op de N367 bij Winschoten van de weg. Haar auto belandde in de sloot. Zij kon met haar twee kinderen zelf uit de auto komen. Ze hadden geen letsel en werden opgevangen door een taxichauffeuse die langsreed.

 

N33

Op de N33 bij Appingedam reed een 39-jarige man uit Holwierde over een vluchtheuvel tegen een verkeersbord. Een 11-jarige jongetje liep licht hoofdletsel op. Zijn 10-jarige zoontje raakte niet gewond. De man is met de kinderen door agenten naar een ziekenhuis gebracht, zodat het jongetje daar behandeld kon worden. Korte tijd later botsten even verderop twee auto’s. De auto van een 31-jarige man uit Woldendorp raakte in een slip, belandde op de andere weghelft en botste daar tegen de auto van een 26-jarige vrouw uit Scheemda. De man uit Woldendorp belandde vervolgens in de sloot. Beiden werden onderzocht door ambulanceverpleegkundigen en zijn zonder noemenswaardig letsel door agenten naar huis gebracht.

 

Woldendorp

Een vrouw uit Woldendorp (leeftijd onbekend) raakte op de Heemweg in Woldendorp van de weg en gleed het ijs van de Kerksloot op. De vrouw was uit de auto en haar baby werd door een agent uit de auto gehaald. De auto werd met een landbouwtrekker van het ijs gehaald. De vrouw en de baby hadden geen letsel en de auto was niet beschadigd. Zij werden door bewoners opgevangen.

 

Groningen/Haren

Op de Laan 1940-1945 in Groningen slipte een auto van een 39-jarige Stadjer. Hij raakte niet gewond. Wel werd zijn auto door agenten beveiligd, omdat hij midden op de weg stond. En op de A28 bij Haren raakte de auto van een 23-jarige vrouw uit Groningen in een slip. Zij verklaarde dat zij tijdens het oprijden van de snelweg een rondje maakte door de gladheid en tegen de middengeleider tot stilstand kwam. Zij was niet gewond en de auto had lichte schade. Agenten brachten haar onder begeleiding naar de eerstevolgende afrit.

  

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Biotoop moet kunnen uitbreiden naar Hortus, zoals in hun plan staat.

Ga naar het Poll archief