De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 december, 2021

zondag 27 december 2009

Nieuws:

Op 1 januari consultatiebureau van Icare naar GGD

Door: Redactie

Vanaf 1 januari 2010 gaan het consultatiebureau voor zorg aan 0 tot 4 jarigen over van ICARE JGZ naar de GGD Groningen. Dit geldt ook voor de overige dienstverlening van de jeugdgezondheidszorg, zoals het intakebezoek bij een nieuw geboren kind, het geven van themabijeenkomsten en cursussen en de spreekuren op de peuterspeelzaal.

Inwoners van Haren met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar  krijgen dus te maken met een andere organisatie van waaruit de dienstverlening van de jeugdgezondheidszorg wordt georganiseerd. Mede namens ICARE en de GGD Groningen informeren wij u over deze verandering.

Het gaat om een organisatorische wijziging. In de praktijk zal dit voor u en uw kind(eren) niet veel verandering betekenen. Het consultatiebureau blijft het consultatiebureau. Gemaakte afspraken blijven ook na 1 januari 2010 gewoon staan, u houdt uw vertrouwde consultatiebureauteam, u kunt er uw (opgroei) vragen blijven stellen, enzovoorts. Ook kunt u met uw vragen over opvoeden en opgroeien nog steeds terecht bij het Inloopspreekuur Jeugd en Gezin. Dit spreekuur wordt iedere vrijdagmiddag (uitgezonderd de schoolvakanties) van 13.00 – 14.00 uur in het gebouw Octopus (Brede School) aan de Mellensteeg 16a in Haren gehouden. Dat is naast OBS de Wissel.

 

Wat verandert er per 1 januari 2010?

  • Voor het maken of wijzigen van een afspraak met het consultatiebureau of het inschrijven voor een cursus, kunt u op werkdagen van 08.00 – 20.00 uur bellen met (050) 367 49 90
  • Voor telefonische advisering kunt u op werkdagen van 08.00 – 20.00 uur bellen met (050) 367 49 91
  • U wordt voortaan door GGD Groningen uitgenodigd om met uw kind(eren) op het consultatiebureau langs te komen
  • Voor informatie over het opvoeden en opgroeien van uw kind(eren) en over het consultatiebureau kunt u voortaan kijken op www.ggd.groningen.nl

 

Waarom deze verandering?

Deze overgang heeft te maken met het besluit van de Groninger gemeenten om de jeugdgezondheidszorg voor kinderen en jongeren samen te voegen en de jeugdgezondheidszorg in één hand te hebben. In 2009 heeft dat al plaatsgevonden in de andere gemeenten in de provincie Groningen. De gemeente Haren heeft besloten deze organisatiewijziging per 1 januari 2010 te laten plaatsvinden. Tot dit moment van samenvoeging moest u bij Icare zijn wanneer uw kind nog geen 4 jaar was en vanaf 4 jaar nam de GGD Groningen de zorg over. Vanaf 1 januari 2010 is dat dus verleden tijd en voert de GGD Groningen de gehele jeugdgezondheidszorg uit voor kinderen van 0 tot 19 jaar in de gemeente Haren.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.