De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

donderdag 23 december 2010

Nieuws:

Orchideeënshow Reinhart sneeuwvrij bereikbaar

Door: Redactie

Wilma Reinhart is de gemeente Haren dankbaar voor het vegen en strooien op het landweggetje Westerveen in Harenermolen. Daardoor is de orchideeënshow tussen kerst en oudjaar heel goed te bereiken. Van 26 t/m 31 december van 9.00-17.00 uur. Maar er is nog een reden om er eens te gaan kijken.

De maand december staat bij Reinhart Orchideeën, Westerveen 16, Haren, in het teken van de historie van het Westerveen en omstreken en de tentoonstelling van orchideeën.

Een half jaar geleden kwam de vereniging Harense historische kring “Old Go” bij de familie Reinhart langs met de vraag of ze in de ontvangstuimte van de kas een tentoonstelling mochten inrichten over het gebied Westerveen, ook wel het Onnerveen genoemd, plus uitstapjes naar historisch Haren. Natuurlijk was het antwoord positief.  Burgemeester Boumans opende deze presentatie o.a. met de verwijzing naar het feit dat in deze tijd waar dagelijks wereldwijde informatie ons deel is, juist dan de belangstelling voor de eigen omgeving groter is. Niet in de laatste plaats om te willen weten van het hoe en waarom de dingen van nu als achtergrond hebben. De  ‘Westerveen beeldpresentatie’ is vrij toegankelijk tot begin januari 2011 en zeker de moeite waard om te bekijken.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.