De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 23 oktober, 2020

dinsdag 09 februari 2016

Nieuws:

Prachtige handbeschilderde tassen uit Haren!

Door: MvB

Ruim vijf jaar geleden gooide Esther Schulting uit Haren het roer om. Ze zegde haar baan in het onderwijs op en starte haar eigen bedrijf: Desalai. In 2011 lanceerde zij haar eerste collectie prachtige handbeschilderde tassen en portemonnees. Die werd zó goed ontvangen, dat ze besloot er mee verder te gaan. De naam van haar bedrijf is samengesteld uit de voornamen van de familie Schulting, met op het eind “lai”, afgeleid van “soleil”. Dit geeft het zonnige, vrolijke karakter van de tassen goed weer.

Esther ontwerpt alles zelf. Inspiratie haalt zij uit de natuur, hierbij maakt ze gebruik van bijzondere kleurcombinaties. Dit heeft als resultaat een prachtige tas of portemonnee die iedereen die van vrolijke kleuren houdt aan zal spreken. De tassen en portemonnees van Desalai worden gemaakt in India waarbij de werknemers volgens de Fairtrade principes worden betaald, ze krijgen daarmee een salaris dat ver boven de norm is in India. Niet alleen een mooie tas dus, maar ook een eerlijke.

Wie Esther’s tassen wil bekijken, kan terecht op haar site: www.desalai.com. Esther staat bovendien regelmatig op beurzen en fairs, op 18 maart staat ze bijvoorbeeld in Eelde op de Grote Ladies Day & Night beurs in het Flowerdome. Op de site staat binnenkort ook de nieuwe collectie voor de komende zomer.

Een aantal tassen uit de collectie van Desalai

Een aantal tassen uit de collectie van Desalai

2 reacties

Helma zegt:

Mag ik info over de tassen en de prijzen kan het nergens terugvinden op internet

22 mei 2020 om 09:52
Sjoertje zegt:

Volgens mij is Desalai enige tijd geleden gestopt. Dit staat vermeld op Facebook.

22 mei 2020 om 10:44

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.