De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 29 februari, 2024

vrijdag 24 maart 2023

Nieuws:

Snelheidsdisplays tussen Onnen en Noordlaren

Door: Redactie

In het buitengebied tussen Onnen en Midlaren ligt de weg die respectievelijk Dorpsweg, Zuidveld en Lageweg heet. Op deze weg wordt te hard gereden.

Het traject kent gevaarlijke verkeerssituaties door verschillende slecht zichtbare zijwegen en opritten van woningen. Aanwonenden kunnen weinig tot niets zien als zij de weg op willen rijden. Om de snelheid omlaag te brengen, hangen er de komende weken snelheidsdisplays op Zuidveld om bestuurders op hun snelheid te wijzen.

6 reacties

rolf zegt:

Kan dit ook even gebeuren in Haren aan de Kerklaan Tussen rotonde en dilgtweg) en de Kromme elleboog (stuk tussen rummerinkhof en rotonde. Daar word ook continu te hard gereden. Beide stukken zijn 30 km per uur

Henk zegt:

En in Onnen dan? Ik fiets regelmatig vanuit Onnen richting Haren. Je moet dan oversteken naar het fietspad.
En dan merk je dat auto’s die Onnen binnenrijden helemaal niet remmen maar op volle vaart het dorp ingaan. Terwijl je er 30 mag.

Karel zegt:

Ach, overal in Haren wordt toch te hard gereden? De Rijksstraatweg, Meerweg, Jachtlaan, Stationsweg, Westerse Drift, Vondellaan, Emmalaan, Onnerweg, Wilhelminalaan, Nieuwlandsweg, Dilgtweg etc. Je kunt drempels aanbrengen zoals de Jachtlaan, heeft iets geholpen maar haastige vaders die de kids naar school brengen met de volvo trekken zich daar niets van aan.

Rolf zegt:

@Karel, wat is dat voor een opmerking.. Het komt over zo van overal word er te hard gereden dus waar zeuren we over

Rolf zegt:

Waar ik van schrok is dat laatst toen ik aan de politie vroeg of zij eens wat vaker konden controleren op snelheid in de 30 km zones, zij antwoorden dat dit pas kon gebeuren na toestemming van het Openbaar Ministerie. En voordat die toestemming geven moet er eerst een zwaar ongeluk gebeuren. Dat komt bij mij over als “als het kalf verdronken is dempt men de put”.

Ook vind ik dat de Gemeente eens op moet houden met het verwijderen van de 30km borden en te vervangen voor 30km op de weg te belijnen. Als het op de weg staat ziet bijna geen automobilist het. Borden vallen veel beter en eerder in het zichtveld, waardoor de kans groter is dat men door heeft dat het om een 30km zone gaat

Hans zegt:

Ze kunnen ook gewoon de fietsers weren van de rijbaan.
Die rijbaan daar wordt grof geld voor betaald door de automobilist.
In die zin is de fietser te gast (en een last).

Vroeger had je een mooi separaat pad voor fietsers door het dorp. Dat maar weer invoeren.
Snelheid weer omhoog. Fietsers van rechts geen voorrang meer geven, vroeger was alles beter!

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ondervindt u overlast door uw buren?

Ga naar het Poll archief