De krant die je leest van A tot Z
Maandag 6 december, 2021

dinsdag 20 maart 2012

Nieuws:

Te laat voor de eerste bluswagen, mooi tafereel bij brandweerkazerne

Door: Redactie

Vanmiddag rond 14.00 uur rukte de brandweer van Haren uit naar een brandmelding in Beatrixoord. Het eerste blusvoertuig reed met sirenes door de straten op weg naar de Dilgtweg. Op zo’n  moment keert de rust terug op de kazerne, of niet?

Neen, want er komen altijd vrijwillige brandweermensen net te laat voor de eerste bluswagen. Ze moeten immers overal vandaan komen en laten het werk letterlijk uit hun handen vallen om zich naar de kazerne te spoeden. Vandaag waren ongeveer zes mannen net te laat, maar ze bleven trouw wachten tot zij eventueel alsnog zouden worden opgeroepen voor de brand aan de Dilgtweg. Dat bleek niet nodig.

Trekker

Het tafereel van wachtende spuitgasten is mooi. Ze staan er in de outfit van het moment, sommigen komen zo van hun werk. Dat is het duidelijkst te zien aan Henk van Hemmen, boer in Haren. Die reed klaarblijkelijk net op de trekker toen de pieper ging. In overall stond hij te wachten of er nog een oproep kwam.  Nadat bleek dat hun hulp niet meer nodig was gingen de mannen weer weg, en pakten ze de draad van hun gewone werkzaamheden weer op. Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers die dit belangrijke werk voor ons willen doen?

Net te laat voor de eerste bluswagen, maar wel paraat. De trekker is van een veehouder, die ook werkt voor de vrijwillige brandweer van Haren...

 

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.