De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

vrijdag 20 april 2018

Nieuws:

Enkele tientallen woedende vrouwen en een paar woedende mannen op Raadhuisplein

Door: Redactie

Vrijdagmiddag rond 15.30 uur was er een demonstratie van ongeveer dertig ‘woedende vrouwen’ uit Haren, aangevuld met een paar woedende mannen, op het Raadhuisplein in Haren. Velen droegen rood en zwart, de kleuren van woede en rouw. “We zijn woedend, omdat de democratie verloren is gegaan in Haren”, zegt Mieke Hoen, één van de initiatiefnemers.

Ook oud-wethouder Mariska Sloot was in de voorste gelederen te vinden (bij het spandoek ‘Haren is van ons’). Zij heeft (naar pas nu blijkt) het contact met onze krant verbroken en was dus niet in de gelegenheid om haar grieven op de fusie-situatie toe te lichten. Verschillende aanwezigen deden dat wél. Henk Schuster uit Haren vond het debat afgelopen dinsdag een schande voor de democratie. Hij zegt: “In de hal van de Tweede Kamer kwam Thierry Baudet al naar ons toe om te zeggen dat het debat zinloos zou zijn, omdat de zaken allang beklonken waren.” Schuster vindt het ook een kwalijke zaak, dat de VVD al voor het debat liet weten voorstander van de fusie te zijn. “Dan is een debat toch zinloos?”

De demonstranten gingen vooral met elkaar in gesprek, maar dat was vooral ‘met elkaar eens zijn’ dat Haren van de bevolking wordt afgepakt. Arnold Bergsma (raadslid VVD) was aanwezig als voorstander van de fusie, maar was een eenling wat dat betreft. Wethouder Mathilde Stiekema (CDA) was ook aanwezig, in stemmig zwartwit gekleed. De geplande minuut stilte kwam niet uit de verf. De demonstranten gingen te voet een rondje maken rond het plein. Mensen op het terras van Intermezzo en de bezoekers van de warenmarkt hadden niet veel oog voor de demonstratie.

Dinsdag a.s. zal de Tweede Kamer stemmen over het wetsvoorstel, dat de fusie regelt. De uitkomst staat globaal vast. Echter, Gustaaf Biezeveld van het Burgercomité blijft hopen op een ommezwaai. Hij denkt dat er misschien nog fracties zijn die een fusie met Tynaarlo nog een kans willen geven.

9 reacties

Wendy zegt:

De geplande minuut stilte kwam niet ‘niet uit de verf’, we vonden het er toch de setting niet voor. Ik zag overigens juist (vooral op de markt) aardig wat mensen die ons bemoedigend toeknikten. Verschil in perceptie?

20 april 2018 om 19:37
Hans zegt:

Haha woedende vrouwen? Lachwekkende optocht, wat een aanfluiting! Rondje over de markt, binnen 2 min weer klaar! Gelukkig hebben ze mijn terras-genot niet verstoord.

20 april 2018 om 23:00
lanting zegt:

Eindelijk gerechtigheid, Haren moet bij Groningen en Ten Boer

22 april 2018 om 01:56
Wendy zegt:

Tja, of je blijft op het terras zitten en laat alles over je heenkomen. Laten we hopen dat dat terras er over tien jaar nog is!

Het gaat niet om hoe lang of hoe heftig je iets doet. Als je je maar uitspreekt over wat je echt belangrijk vindt.

22 april 2018 om 08:15
freek zegt:

@wendy: alsof de politiek in Haren haar werk goed gedaan heeft. En in de beslissende fase loopt ene wethouder mevrouw Sloot snel weg! Nu trouwens weer met hangende pootjes terug in de raad. Zinloze actie die optocht!

23 april 2018 om 11:00
Zuchtje zegt:

Sneu hoor, om op het moment dat je je zin niet krijgt het er maar op te gooien dat het mis zou zijn met de democratie.
Ieder zijn mening natuurlijk. Hartstikke goed dat je met een aantal vrouwen ook laat zien dat je voor een mening staat, al is die mening niet meer dan vasthouden aan vervlogen tijden. Dus dames, goed gedaan hoor! De demonstratie van de dames met een enkele verdwaalde man er tussen door, zal vast het doel hebben om het democratische besluitvormingsproces te beïnvloeden. Morgen zullen we kijken of dit daadwerkelijk gelukt is, als de tweede kamer zal gaan stemmen (democratisch).

Als nu het besluit tóch wordt, dat Haren aan Groningen wordt opgedrongen? Wat dan??? Ik bedoel, begrijpelijk dat er dan “huilie-huilie” gedaan wordt, maar daarna? Huis te koop zetten? Of ergens heen vluchten waar nog wel democratie heerst? Ik ben benieuwd, dames (en enkel heren) …..

23 april 2018 om 15:17
Herald zegt:

Sja mensen…Haren wordt de ‘rijkere’ wijk van Groningen. Een wijk die straks verpaupert. Het is straks gedaan met het onderhoud van onze trottoirs en groenstroken. Zie villabuurt Groningen zuid. Grote onkruidzooi. Er wordt niets aan onderhoud gedaan. Treiterij van jaloers links Groningen.

24 april 2018 om 21:01
Jacob zegt:

Democratisch? Laat me niet lachen. Er wordt 1,4 miljard over de balk gesmeten richting buitenland en Wiebes komt nu al terug op de belofte om alle getroffen huizen in het door aardbevingen getroffen gebied te verstevigen.
Praktisch alles wordt ‘geregeld’ in achterkamertjes.

25 april 2018 om 10:57
Floris-Jan zegt:

Hoe spreek ik dat uit? ik ben n Grunneger!

25 april 2018 om 14:48

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.