De krant die je leest van A tot Z
Maandag 6 december, 2021

maandag 31 december 2012

Nieuws:

Toekomst in Spanje, campers verhuren

Door: Redactie

Bert en Els Reilman vertrokken naar Spanje om campers te gaan verhuren. Een maand later kwamen ze terug. De eerste horde moeten ze opnieuw nemen. Maar Bert en Els zijn vast van plan om door te zetten.

Bert Reilman (55) werkte bijna dertig jaar met veel plezier in familiebedrijf Verkeersschool Oosterpoort. Zijn vrouw Els (56) vindt het heerlijk om te ‘moederen’ voor kinderen en kleinkinderen, die in de buurt wonen. Toch willen Bert en Els alles achterlaten om in Spanje een nieuw leven op te bouwen.

Door een hartinfarct was Bert een poos uitgeschakeld. Daarna ging hij weer ‘gewoon’ aan het werk. “Zo’n gebeurtenis verandert je”, zei hij onlangs, vlak voor een vakantie in Spanje. “Het was tijd geworden om wat anders gaan doen”. Hij zei de verkeersschool vaarwel en al snel groeide het plan om iets op te zetten in hun favoriete vakantieland Spanje. Bert en Els kochten een huis in Moraira. “Aan de Middellandse Zee, tussen Alicante en Valencia”, zei Bert terwijl hij de plaats aanwees op de kaart. “De sfeer lijkt op Haren. Het huis staat tussen woonhuizen en is niet omringd door vakantiehuizen.”

 

Even moeilijk

“Achterlaten is het lastigst. Maar onze nieuwe stek zie ik helemaal zitten”, zei Els. “Laatst ging ik winkelen met mijn dochter. Toen ze daarna wegfietste, had ik het even heel moeilijk. Zulke momenten heb ik met beide kinderen en kleinkinderen. Ik heb me afgevraagd of we wel moesten doorzetten. We hebben het nog eens goed doorgesproken met degenen die we het meest gaan missen.” Na deze vlaag van twijfel werd Els zekerder van hun beslissing. Els: “Hoe dan ook, dit moeten we proberen.”

Waren de plannen in eerste instantie ook gericht op het verhuren van appartementen, uiteindelijk kozen Bert en Els voor campers. “Daar heb ik verstand van. En de omgeving is er ideaal voor”, zei Bert. “De temperatuur is het hele jaar door aangenaam en met een camper kun je overal komen. Of je nou de natuur in wilt, liever een stedentrip maakt of een tocht langs verschillende golfbanen.”

 

Drie campers

Ze schaften drie Hymers aan en vertrokken naar Spanje. Eenmaal in hun nieuwe huis aangekomen startte Bert de procedures om de benodigde vergunningen te regelen. “Dat leek helemaal geen probleem toen we het huis kochten”, vertelt hij. “Nu blijkt dat opeens een stuk lastiger te liggen. Het is ons dan ook niet gelukt het meteen rond te krijgen.” Na een paar weken vakantie in hun favoriete vakantieland hebben ze besloten de plannen om te gooien. Na de verkoop van hun huis in Haren vertrekken ze opnieuw naar Spanje en beginnen opnieuw dan aan de onderneming. Wordt vervolgd. (GB)

 

1 reactie

G.Philips zegt:

Wij wensen jullie veel succes bij jullie tweede poging. Hopelijk gaat het nu lukken. Spanje is een prachtig en veelzijdig land. We gaan nu nog met de caravan maar wie weet huren we nog eens een camper bij jullie.

2 januari 2013 om 21:16

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.