De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 22 Mei, 2019

donderdag 14 februari 2019

Nieuws:

14 februari: Geen fietssleutel Rob Huter

Door: Redactie

Het eerdere bericht dat Rob Huter uit Haren, die dinsdag is gevonden in het water aan de Winschoterkade, zijn fietssleutel bij zich had moet worden gerectificeerd.

Vanavond wordt namelijk duidelijk dat het bericht is gebaseerd op een misverstand. Wat oorspronkelijk door de politie is aangezien voor de fietssleutel van de heer Rob Huter blijkt zijn huissleutel te zijn geweest. Dus: geen fietssleutel. De logische conclusie in het bericht (dat hij zijn fiets op slot heeft gezet en de fiets dus nog ergens in de stad moet staan) houdt nu geen stand. Daarmee wordt het tóch weer aannemelijker, dat de heer Huter tegelijk met de fiets in het water is terechtgekomen.  Dat maakt het zoeken vrijwel onmogelijk.

Uit piëteit met de nabestaanden sluiten wij de reactieknop op dit topic.

1 reactie

Harense zegt:

De zoek locaties kunnen nog steeds worden geconcentreerd. Voordat ik las over dat meneer Huter de fietssleutel bij zich zou hebben, was gezien de locatie waar hij werd gevonden -vlakbij de Trompbrug- mijn eerste gedachte dat hij een ongeluk bij de Trompbrug kon hebben gehad. Het is een -over het hoofd geziene- route naar Haren waar wel iets verkeerd zou kunnen gaan zonder dat iemand het merkt. Bij de andere bruggen is erg veel verkeer zodat een ongeluk zou opvallen. Het was bijvoorbeeld donker regenachtig weer en dan zit je voorovergebogen op de fiets en kijkt misschien niet goed voor je. Wat als bijvoorbeeld deze (fiets)brug op dat moment open was en meneer Huter dit niet heeft gezien, tegen de slagboom is aangereden en met fiets en al in het water is beland?

Excuses als dit bericht meerdere keren verschijnt, het was lastig te posten.

14 februari 2019 om 23:11