De krant die je leest van A tot Z
Maandag 24 Juni, 2019

zondag 06 januari 2019

Nieuws:

Postcodefeest Glimmen perfect georganiseerd en mijlpaal in de dorpshistorie

Door: Redactie

De treinkaping in 1977 zette Glimmen voor het eerst op de kaart. Eindelijk is er nu een nieuwe en positieve mijlpaal: de PostcodeKanjer viel op 1 januari op 5 adressen in Glimmen, waar miljoenen werden verdeeld. Vrijdag 4 januari zette de organisatie van de Postcode Loterij het dorp nog eens op zijn kop.

Tijdens een daverend feest op de parkeerplaats van De Groenenberg stond een podium, waar Anita Meijer en Jeroen van der Boom de sterren van de hemel zongen. Gaston maakte er een spannend feest van, waar uiteindelijk werd bekendgemaakt dat een lot in 9756 ongeveer 76.000 euro zou opleveren. Dat moment werd met vuurwerk extra luister bijgezet. Dorpelingen liepen verdoofd rond en poseerden met hun cheques, variërend van 76.000 tot 230.000 euro.

Het feest in Glimmen was perfect georganiseerd. Er waren kramen met hapjes en dranken. De artiesten kleedden zich in de zaal van het dorpshuis om, er waren met gordijnen kleedcabines gemaakt. De beveiligers waren vriendelijk. De wegen rond de Groenenberg waren afgezet, maar de meeste feestgangers waren lopend gekomen. En gingen dansend weer huiswaarts.

Foto’s boven: Jeroen van der Ploeg, Haren de Krant/112Haren

Foto’s onder: Postcodeloterij Roy Beuskers

Informatie over de prijzen

Het was vrijdagmiddag groot feest in het Groningse Glimmen. Tijdens het Postcode Loterij-Kanjerfeest maakte de Loterij bekend dat de 255 deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode per lot 76.765 euro winnen, als zij in 2018 met alle trekkingen hebben meegedaan. De Glimmenaren vierden de winst uitbundig en hieven nogmaals het glas op het nieuwe jaar. De bijna 1.000 aanwezigen genoten van optredens van onder andere Jeroen van der Boom en Anita Meyer.
De Postcode Loterij organiseert traditiegetrouw ter plaatse een groot Kanjerfeest ter ere van de PostcodeKanjer die op nieuwjaarsdag valt. Hier horen de deelnemers uit het winnende postcodegebied welk bedrag zij maximaal per lot winnen. Dit was voor de deelnemers uit Glimmen, waarvan het lotnummer begint met 9756, de afgelopen dagen nog spannend. In tegenstelling tot de hoofdprijswinnaars wisten zij nog niet wat hun lot waard was.

Dromen komen uit
Leonie (26) onder: “Mijn ouders spelen mee met één lot. We zijn echt ontzettend blij. Met dit bedrag kunnen we lekker op vakantie. Dat is voor ons namelijk niet vanzelfsprekend. Onze droombestemming? Disneyland Parijs. Dat zou geweldig zijn! Toen ik klein was, zei mijn vader altijd; als we de Postcode Loterij winnen, dan krijg jij een Lego-trein. Nu ben ik natuurlijk volwassen, maar dat gaat er nu dus alsnog van komen.”

Herbert (62) en Loes (54) vliegen elkaar om de hals als het winnende bedrag bekend wordt gemaakt. Loes kan haar tranen niet bedwingen. “De timing had niet beter gekund! Na een moeilijke tijd zijn we een huis aan het bouwen samen met onze vier kinderen. Herbert en Loes hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scandinavië. “Samen met onze kinderen, die allemaal Scandinavische namen hebben, verwezenlijken we nu onze droom dat is toch geweldig!” zegt Herbert.

PostcodeKanjer
Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op de postcode 9756 AK in het Groningse Glimmen. Vijf winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 26,95 miljoen euro en zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 9756.

Verdeling van de prijzen

De verdeling van de 26,95 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.  

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.