De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

maandag 04 februari 2019

Column:

Webcolumn J.E.Bosch

Door: Redactie

Treinen…

In de eerste week van het fonkelnieuwe jaar 2019 besloten mijn echtgenote en ik weer eens een keertje op familiebezoek te gaan. In Vlissingen. Op de fiets doe je daar al gauw 5 dagen over, maar met de trein is het in 5 uurtjes gefikst. De keus is dan ook niet moeilijk te maken vooral ook omdat wij met 40% korting mogen treinen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een comfortabele manier van reizen is. Krant bij de hand of een leesboek; een thermoskan met koffie; een zelfbelegd broodje; kortom je bent in no time op de plaats van bestemming en dat nog keurig op de minuut af ook. Hulde aan Ns!

Het verblijf in Vlissingen verliep overigens grotendeels naar wens. Bij onze nicht in Souburg konden we, behalve naar het Vlaamse weerbericht ook mooi meekijken naar Flikken Maastricht, zodat we eindelijk eens konden zien hoe het er in de onderwereld van Maastricht aan toe gaat. En natuurlijk werd ook een bezoek gebracht aan onze inmiddels99-jarige tante.

Uiteraard ging ook de terugreis weer per trein. En omdat er op dat moment geen sneeuw werd verwacht, noch is gevallen, kwamen wij weer keurig op de minuut af terug in het Groningse Haren. Jammer trouwens dat de Intercity daar niet stopt. Nu moet je in Assen nog een keer overstappen en sta je daar een stief kwartiertje in de kou te wachten op de Sprinter.

Bij het passeren van Glimmen meenden wij overigens nog even een glimp van de festiviteiten n.a.v. de aldaar gevallen Postcodekanjer te ontwaren, maar de trein reed erg snel en het was donker en dus zullen we het ons wel hebben verbeeld. Hoe het ook zij: met al die nieuwe miljonairs mag Glimmen zich nu zeker het Blaricum van het Noorden noemen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.