De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

woensdag 10 april 2019

Column:

Webcolumn J.E. Bosch (april 2019)

Door: Redactie

DROMEN…..

Een bekend gezegde luidt: “dromen zijn bedrog” Een gezegde dat ongetwijfeld door vele van mijn talrijke lezers beaamd zal kunnen worden. Nu zal ik de laatste zijn die mijn lezers daadwerkelijk zou willen bedriegen maar één nachtelijke ervaring wil ik u toch niet onthouden.

Zo vond ik mijzelf onlangs terug in de woonkeuken van Harma Boer. Ik was daar nooit geweest en de desbetreffende droomvrouw leek ook helemaal niet op Harma, maar toch. In een aanpalend vertrek zat een dochter de Mondscheinsonate op de piano te spelen. Na het nuttigen van een kopje groene thee met een kaakje begaf ik mij naar het genoemde aanpalend vertrek teneinde de wonderschone klanken van genoemde sonate tot mijn muzikale oren te laten doordringen. Aan de wand naast de piano zag ik een viool hangen. Een oudje weliswaar maar geheel compleet met strijkstok, waar overigens niets aan was blijven hangen. Des nachts kan ik heel goed viool spelen en dus stelde ik voor om samen met de pianospelende dochter een klein stukje Nachtmusik van de heer W.A. Mozart ten gehore te brengen. Het geluid van een schorre kraai was echter minder belastend voor het oor dan de klanken uit mijn viool, zodat pseudo Harma er snel een eind aan maakte. Het lag niet aan de viool aldus haar commentaar. Dan zal het wel aan de strijkstok hebben gelegen.

Hierna spoedde ik huiswaarts, alwaar mijn hartsvriendin mij opwachtte met de woorden: “waar zat je nou weer?” Waarop ik antwoordde dat ik viool had gespeeld hetgeen harerzijds weer tot het volgende weerwoord leidde: “er is hier maar één die viool speelt en dat ben ik; en wel de eerste!!” Het ontwaken werd toch weer een opluchting!

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.