De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

maandag 07 januari 2019

Nieuws:

Advertorial: Goede voornemens maken je mooier

Door: Redactie

VAN GOEDE VOORNEMENS WORD JE MOOIER!

Goed nieuws, van goede voornemens word je mooier! Het is al jaren een ding, het nieuwe jaar luiden we in vol goede voornemens. Veel mensen zien het nieuwe jaar als een frisse start en willen het dit jaar helemaal anders doen. De top 5 van goede voornemens ziet er als volgt uit:

Stoppen met roken
Gezonder eten
Meer bewegen
Minder stress
Meer water drinken

Heel goed want dit alles draagt bij aan een gezonder en vitaler leven. Maar wist je dat je van al die goede voornemens ook een stuk mooier wordt?

Stoppen met roken

Iedereen weet hoe slecht roken voor je gezondheid is, maar weet je ook hoe slecht roken is voor je huid? Roken zorgt ervoor dat de doorbloeding in je huid vermindert en de dode huidcellen zich opstapelen. Het resultaat: een vale en grauwe huid. Ook de huid onder je ogen heeft te lijden door het roken. Doordat je doorbloeding verminderd, kleurt de huid onder je ogen donkerder, wat we kennen als de bekende donkere kringen onder de ogen. Doordat roken het collageen en elastine afbreekt in je huid, krijg je sneller rimpels en verliest het haar elasticiteit. En dan hebben we het nog niet eens over die rimpeltjes rond om je mond… Stoppen met roken is een van de liefste dingen die je kunt doen voor je huid!

Gezonder eten

Vitamines en mineralen, onmisbaar voor een gezond lichaam. Maar ook onmisbaar voor een gezonde en stralende huid! Je huid heeft bouwstoffen en vetten nodig om optimaal te kunnen presteren. Die bouwstoffen en vetten komen bovenal uit gezonde voeding en ter aanvulling uit supplementen. Daarnaast krijg je rimpels van suikers. Suikers zetten zicht namelijk vast op het collageen en elastine in de huid, waardoor dit beschadigt en je volume en elasticiteit verliest. Ook zorgt het eten van veel suiker voor een verhoogde talgproductie, waardoor je gemakkelijk een verstopte huid en puistjes krijgt.

Meer bewegen

Bewegen is altijd een goed idee, maar voor een mooie huid zeker! Bewegen zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je een mooie egale teint krijgt. En bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar je huid zodat het optimaal kan presteren. Daarnaast zorgt intensief sporten voor de aanmaak van bindweefsel, dat je huid helpt om mooi strak en stevig te blijven. Van sporten word je blij, en blije mensen stralen! Dus kom van die bank af en kom in beweging.

Minder stress

Ook het verminderen van stress is een heel goed idee voor een mooie huid! Als je last hebt van stress dan stijgt het stresshormoon cortisol in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van je huid niet meer optimaal functioneert. Een verstoorde barrièrefunctie is niet goed in staat je huid te beschermen. Hierdoor verlies je gemakkelijk vocht uit je huid en kunnen schadelijke invloeden van buitenaf je huid binnendringen. Dit kan zorgen voor huidirritatie, puistjes, roodheden of zelfs ontstekingen. Reden genoeg om een keer vaker je rust te pakken.

Meer water drinken

Het drinken van water op zichzelf zorgt niet voor een mooiere huid. Alleen het blijkt dat heel veel mensen structureel veel te weinig water drinken, en dat zie je wel. Je huid oogt grauw en dof en fijne droogtelijntjes worden zichtbaar. Door voldoende te drinken is je huid beter gehydrateerd waardoor die er mooi, stralend en gezond uitziet.

Wil jij advies voor jouw mooiste huid ooit? Maak dan een afspraak bij Treatment Company zodat wij jouw huidwensen kunnen laten uitkomen!

Wendy Berends
Treatment Company

Kerkstraat 6
9751 BC Haren
050 785 2615
06 2548 2663 (alleen WhatsApp)
www.treatmentcompany.nl
Facebook
Instagram
 

1 reactie

Sieneke de vries zegt:

Mevr Berends geeft aan op haar FB dat zélfs de media haar verhaal oppikken. Dit is echter toch echt gewoon een advertorial zoals de uitgever zelf al aangeeft! Waarvan akte!

Redactie zegt: Klopt, het is een advertorial, maar dat houdt in dit geval niet in dat zij deze redactie heeft gekocht. Wij hebben het beleid dat wij commerciële artikelen altijd voorzien van ‘advertorial’, zodat lezers beseffen dat het geen objectieve redactie is.

7 januari 2019 om 21:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.