De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

donderdag 03 januari 2019

Nieuws:

Assurantiekantoor P.Teune overgenomen door Wiersma & Walvius

Door: Redactie

Geworteld in Haren, groot geworden in Haren: Assurantiekantoor P. Teune bestaat niet meer sinds 1 januari. Het verzekeringskantoor is overgenomen door het kantoor Wiersma & Walvius in Groningen, die op haar beurt weer onderdeel is van de Quintus Groep. Gerda Teune (foto onder), dochter van de oprichter, nam zelf het initiatief om haar bedrijf te verkopen. Op de foto hierboven Piet Teune en zijn vrouw Stien in 2016, toen hij afscheid nam van het bedrijf.

De heer Fred Wiersma: “Alle klanten van Teune zijn geïnformeerd. We hebben ze uitgelegd dat alles bij het oude blijft, behalve het adres. Wij zitten aan de Schweitzerlaan in Groningen. Alle medewerkers van Teune werken nu bij ons.” Over de reden van de overname zegt Wiersma: “Het is een trend dat kleine assurantiekantoren niet meer kunnen blijven bestaan. Ze worden geconfronteerd met zoveel nieuwe regels en administratieve eisen, dat ze nauwelijks meer toekomen aan hun oorspronkelijke vak. En ook de verzekeraars doen tegenwoordig liever zaken met grotere kantoren. Als Teune de zaak niet had verkocht, was de dienstverlening binnen een paar jaar in gevaar gekomen.”

Regiobank
Sinds enkele jaren was bij Teune aan het Felland-Noord ook de vestiging van Regiobank ondergebracht. Deze is (nog) niet meegenomen in de overname door Wiersma & Walvius. “Het hoofdkantoor van de Regiobank vindt onze locatie in Groningen iets minder geschikt dan Felland in Haren. Het is dus nog onzeker of die bancaire activiteiten ook naar ons toe komen”, aldus Wiersma.

Piet Teune en zijn dochter Gerda…

Historie
Voor Haren is dit nieuws. Op een prominente plek langs de Dr. E.H. Ebelsweg, brandt nu geen licht meer. Het bedrijf is in de jaren 70 al voorzichtig begonnen toen kapper Piet Teune zich naast het knippen ook ging bezighouden met het verkopen van verzekeringen. Piet Teune (69) zette in 2000 een opmerkelijk ‘knip’ in zijn loopbaan. Hij was sinds 1967 kapper aan de Molenkampsteeg en in 1973 begon hij daarnaast met het verkopen van uitvaartverzekeringen. In 2000 legde hij de schaar definitief neer en richtte zijn eigen assurantiekantoor op. Teune is diepgeworteld in de Harense samenleving en kreeg daardoor het vertrouwen van veel klanten. In 2003 kwam zijn dochter Gerda in de zaak werken (foto hierboven) na eerst enkele jaren bij Unigarant gewerkt te hebben. Zij nam de zaak in 2016 over, inmiddels uitgebreid met Regiobank. Wie Teune zegt, zegt:  Toneel, Harener Kerkkoor, sport, tuinieren in de volkstuin, kleinkinderen. Op 31 maart 2016 werd Piet Teune uitgeleide gedaan met slingers en een taart, waarop zijn beeltenis prijkte. Wat Gerda Teune nu gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Ze is voorlopig met zwangerschapsverlof, maar is ook betrokken bij het mantelzorgadviesbureau van haar zus Petra (www.ZTeune.nl).

3 reacties

Gaston zegt:

Een zeer gehaaide en misleidende truc! We gaan samen werken maar ondertussen de portefeuille van de hand doen. Mensen u kunt na een overname gratis overstappen naar uw gewenste verzekeraaar!

Ben benieuwd of deze reactie geplaatst wordt.. te vaak helaas niet

4 januari 2019 om 21:35
Marian zegt:

@Gaston, Geheel met u eens. Ik heb daar verder niets aan toe te voegen.

9 januari 2019 om 01:32
Marian zegt:

@Gaston
Geheel met je eens. Ik heb daar verder niets aan toe te voegen.

9 januari 2019 om 15:47

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.