De krant die je leest van A tot Z
Maandag 6 december, 2021

maandag 27 oktober 2014

Nieuws:

Besluit nieuwbouw brandweerkazerne uitgesteld onder druk van kritiek

Door: Redactie

Door een motie van D66 met instemming van bijna alle raadsfracties (op het CDA na) werd geen besluit over de nieuwe locatie van de brandweerkazerne genomen in de raadsvergadering van 27 oktober 2014. 

Volgens de gemeente voldoet de kazerne niet meer aan eisen van arbo en veiligheid. Daarom vatte men het (bekritiseerde) plan op om een nieuwe kazerne te bouwen nabij het NS-station. Die locatie stuitte op bezwaren van omwonenden vanwege verwachte overlast.

Daarop vroeg de raad om ook nog eens kijken of nieuwbouw op de huidige locatie geen optie kon zijn. Daarvan kregen omwonenden van de huidige locatie aan de Westersedrift lucht en ze schreven vorige week een brandbrief aan de gemeenteraad. Men wees op hun jarenlange tergende overlast door sirenes en andere brandweergeluiden. Kennelijk heeft de raad deze brief serieus genomen. Een besluit wordt uitgesteld en het brandje werd voorlopig (zonder lawaaiïge sirenes) geblust.

Alleen de fractie van het CDA wilde het agendapunt niet schrappen. Bij gebrek aan het volwaardige agendapunt volstond Jacob Boonstra van het CDA met het doen van een statement. Zijn partij is voorstander van nieuwbouw op de huidige locatie. Waarvan akte. De raad gaat in een later stadium deze koe opnieuw bij de hoorns vatten.

 Brandweerkazerne Haren voldoet niet meer aan veiligheidseisen....

Brandweerkazerne Haren voldoet niet meer aan veiligheidseisen….

3 reacties

Rene Valkema zegt:

In alle dorpen waar een nieuwe brandweerkazerne komt, wordt een locatie gekozen die aan de rand van het dorp ligt op een industrieterrein. In ieder geval wordt er niet gebouwd in de bebouwde kom. Dat geeft alleen maar bezwaren.
De locatie stationsgebied is daarom volstrekt onlogisch. de huidige locatie kent eveneens de bezwaren van de bebouwde kom. daar komen de kosten van tijdelijke huisvesting bij vanwege de sloop om op dezelfde plek te kunnen nieuw bouwen.
De locatie Felland blijft het meest aantrekkelijk. snel en goedkoop bouwen. korte rijtijden naar Oosterhaar. Geen problemen met de spoorovergang. relateif snel via dr ebelsweg en rijksstraatweg in zowel glimmen als haren noord, centrum en west.

31 oktober 2014 om 16:16
Dorpsgenoot zegt:

eens met Valkema, met sirene ben je binnen 60-180 sec. rijden in Onnen, Oosterhaar en Centrum/West, alleen Noord duurt een minuut of 4-5. Probeer het zelf maar eens met je auto met 50/30 km/u …

1 november 2014 om 00:06
flip zegt:

Simpele vraag: Waarom wordt er eigenlijk niet gewoon naar de brandweer zelf geluisterd?

3 november 2014 om 10:21

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.