De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 6 Juli, 2022

zaterdag 28 december 2013

Nieuws:

Bouw bedrijfspand Felland nagenoeg voltooid

Door: Redactie

Dertig jaar geleden was er een economische crisis en juist toen startten Ko en Hester Hofstee met hun reparatiebedrijf HEAS in Haren. Het werd een groot succes. Vijf jaar geleden verkochten zij het bedrijf om zich op nieuwe uitdagingen te richten. En die hebben ze gevonden. Komende maand wordt de oplevering verwacht van een bedrijfsgebouw aan Felland-Noord. En wéér steken ze hun nek uit tijdens een crisis.

Dec16 Hofstee (2)

Hun pand aan Felland-Noord werd in het voorjaar van 2011 door brand verwoest. Die tegenslag overwint de familie Hofstee door opnieuw te beginnen. “Ondernemen tegen de stroom in past wel bij ons”, zegt Hester Hofstee. Zij en haar man Ko ontvangen de verslaggever met koffie in het nieuwbouwpand. “In januari wordt het opgeleverd”, klinkt het bemoedigend. Hofstee weet zeker dat zijn pand in een behoefte gaat voorzien: “Ik denk dat veel kleinschalige ondernemers en ZZP-ers belangstelling hebben. De huur- of koopprijzen zijn te overzien, de ruimtes zijn niet te groot (van 85 m2 tot 220 m2) en de locatie vinden wij uniek. Haren ligt heel gunstig aan de uitvalswegen naar Duitsland, Groningen, Friesland en naar het zuiden. Ik denk dat Haren een prima locatie is om te ondernemen.” Vanuit dit heilige geloof begon het echtpaar Hofstee twee jaar geleden met het maken van schetsen en plannen. Er werd een architect bij betrokken en na een langdurige afstemming met de welstandscommissie kon de bouw dit vroege voorjaar beginnen. De eerste koper was Piet Teune (assurantiebedrijf) uit Haren en niet lang daarna volgde Vloer&, die nu nog in de stad zit. “Inmiddels is de helft van het gebouw verkocht of verhuurd”, zegt Hester Hofstee.

Hebben ze weleens getwijfeld of dit project een succes kon worden? “Nee”, zegt Hester. “Geen dag. Als je hier niet in gelooft moet je niet gaan bouwen. Dit wordt een succes.” Zelf vestigt Ko Hofstee zich ook in het nieuwe pand. Hij heeft een reparatiebedrijf voor huishoudelijke apparatuur en witgoed.

 

 

 

 

 

 

 

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.