De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

maandag 11 februari 2019

Nieuws:

Buurtcadeau in Haren, 3000 euro voor Buurthuis Mellenshorst

Door: Redactie

Het Oranje Fonds verrast Multifunctioneel Centrum “De Mellenshorst” met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.
In Haren zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Wij willen met de bijdrage van het buurtcadeau tafelbladen aanpassen en stoelen aanschaffen voor het buurthuis. Doordat we veel kaartclubs hebben kunnen we dan het formaat van het blad iets wijzigen waardoor er een betere speelmogelijkheid ontstaat,” aldus Paul van Weringh, voorzitter van MFC de Mellenshorst.
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.