De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 April, 2024

dinsdag 20 december 2016

Nieuws:

College nog niet unaniem overtuigd dat zelfstandigheid behouden zal blijven; de vrouwen hebben geen twijfels

Door: Redactie

Is Haren op 1 januari 2019 onderdeel van de gemeente Groningen? Die heldere vraag legden we vandaag voor aan het college van B&W van de gemeente Haren om te peilen hoe zij de kansen inschatten dat hun strijd tegen de fusie succesvol zal zijn.

Mariska Sloot, wethouder: “Nee, we blijven zelfstandig.”
Burgemeester Pieter van Veen: “Dat durf ik niet te voorspellen. Ik denk dat de provincie en Provinciale Staten hun visie niet gaan veranderen, dus zal het aankomen op de standpunten in de Tweede en Eerste Kamer. En hoe dat zal uitpakken durf ik niet in te schatten.”
Michiel Verbeek, wethouder: “Ik weet het niet. Hoe kan ik voorspellen hoe de Tweede en Eerste Kamer gaan stemmen, want we weten nog niet eens wie er na de verkiezingen zitten!”
Mathilde Stiekema, wethouder: “Dan is Haren nog zelfstandig. Dat kan ook niet anders. Voor een ‘lichte samenvoeging’, wat men wil, heeft de provincie de verkeerde procedure gevolgd. Daarvoor is draagvlak nodig én een gemeente die het zelf wil. Beiden zijn er niet, dus de herindeling kan niet doorgaan.”

Het is duidelijk, de vrouwen in het college geloven 100% in de goede afloop van hun strijd, de mannen houden slagen om de arm.

1 reactie

Jos zegt:

Verbeek en Van Veen zijn realistisch. de Provincie zet door. wat Tweede en Eerste Kamer beslissen kunnen we niet voorspellen. Wat ik wel weet is dat nadat de provincie het aan de Minster heeft gezonden deze zeer snel zal beslissen in het kabinet. De agendering daarna is aan de kamers.
Mevrouw Stiekema gebruikt de verkeerde argumenten voor de zelfstandigheid. Dit is haar mening, maar zo zal het niet gaan. Bij een herindeling door de provincie wordt het criterium draagvlak anders beoordeeld. En bij een procedure door de provincie hoeven niet alle gemeenten het ermee eens te zijn. En de lichte samenvoeging komt pas aan het eind en is geen voorwaarde vooraf.
Kortom herindeling is dichterbij dan ooit.
mede door het bestuurlijk geklungel bij het ondertekenen van het convenant.
Haren verdient een beter bestuur.

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Gemeente wil vreemdparkeren in woonwijken ontmoedigen. Bent u het daarmee eens?

Ga naar het Poll archief