De krant die je leest van A tot Z
Zondag 26 Mei, 2024

donderdag 24 juni 2010

Nieuws:

Diverse activiteiten Haren 850 jaar

Door: Redactie

Op dinsdag 27 juni om 17.00 uur wordt de zevende jubileumpostzegel in het kader van Haren 850 uitgebracht. De postzegel heeft de jaarlijkse keuring van trekpaarden en haflingers in Onnen tot onderwerp.
Aanleiding is het 100-jarig bestaan van de afdeling Groningen van de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger (KVTH).
Het eerste velletje van tien zegels van de maand juli wordt verkocht aan de heren Geert Smid en Klaas Berends van de KVTH-afdeling. Dat gebeurt bij een ‘tijdelijk postkantoor’ op de kruising van de Mottenbrink en de Dorpsweg in de Onner dorpskom. De beide heren komen met een eigen aanspanning ter plaatse en zullen worden begeleid door twee amazones te paard.
 
De foto voor de postzegel werd gemaakt door Jan Buwalda. Het ontwerp van de zegel is van Jeannette Ensing. Bijna iedere maand verschijnt er een unieke postzegel met een Harense afbeelding. Er is inmiddels zoveel vraag naar deze bijzondere postzegels dat de stuurgroep besloten heeft maandelijks nog eens 50 velletjes extra uit te geven. De maandelijkse oplage bedraagt nu 250 velletjes à 10 zegels. De zegels die natuurlijk ook als frankeerzegels gebruikt kunnen worden, zijn te koop bij de boekhandels Bruna en Boomker Boeken + in Haren. De zegels behouden hun waarde.
 
Vanaf donderdag 1 juli zijn de zegels voor het publiek te koop. Een velletje van 10 zegels à 44 cent kost € 5,-. De ‘winst’ is bestemd voor het Terre des Hommes-doel dat in het kader van 850 jaar Thuis in Haren is geadopteerd. Het betreft de uitbreiding van een school in Goa in West-India. Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u graag door naar de site van Haren 850: http://www.haren850.nl/haren_d1.html. Op de site www.haren850.nl is ook andere informatie over de postzegels, de Stater en tal van andere activiteiten in het kader van Haren 850 jaar te vinden.Haren 850
 
Op zaterdag 3 juli viert de KVTH haar lustrum met de traditionele keuring en met een hippische show voor een breed publiek. Keuring en show vinden plaats op het evenemententerrein aan Felland 48 in Onnen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief